×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-08
Aicinām arī turpmāk izmantot tiešsaistes pakalpojumus; saglabājas ierobežota klientu apkalpošana klātienē

Lai arī oficiāli izsludinātā ārkārtējā situācija ir beigusies, tomēr Ministru kabinets ir noteicis, ka virkne drošības pasākumu Covid-19 izplatības ierobežošanā saglabājas. Līdz ar to arī Siguldas novada pašvaldība turpina strādāt attālinātā režīmā un ar pastiprinātiem drošības pasākumiem klientu apkalpošanā.

Teritorijas attīstības pārvaldē, Būvniecības kontroles nodaļā un pašvaldības administrācijā Pils ielā dokumentus var atstāt pasta kastītēs, kas atrodas pie ieejas durvīm. Teritorijas attīstības pārvaldes un Būvniecības kontroles nodaļas speciālisti gadījumos, kad iedzīvotājiem nav iespēju saņemt pakalpojumu attālināti, klātienes apmeklētājus, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, no 12. aprīļa pieņems pēc iepriekšēja pieraksta pirmdienās no plkst. 9.00 līdz 13.00 un ceturtdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00. Ar Teritorijas attīstības pārvaldi var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67971372, ar Būvniecības kontroles nodaļu – 67800956.

Pakalpojumu centrs klātienes klientus, kuriem nav iespēju saņemt attālinātus pakalpojumus, apkalpo katru darbdienu no plkst. 10.00 līdz 12.00, bet trešdienās no 8.30 līdz 15.00, kad pēc iepriekšēja pieraksta ir pieejami arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pakalpojumi.

Sociālais dienests un Bāriņtiesa klātienē apkalpo tikai tos klientus, kuriem ir nepieciešama palīdzība krīzes situācijās un pamatvajadzību nodrošināšanai. Aicinām izvērtēt nepieciešamību ierasties klātienē un sazināties telefoniski vai e-pastā ar visiem pašvaldības speciālistiem, kā arī izmantot attālinātas pakalpojumu saņemšanas iespējas. Ar Siguldas novada Bāriņtiesu iespējams sazināties, rakstot uz e-pasta adresi barintiesa@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67970846, bet ar Sociālo dienestu – zvanot uz tālruņa numuriem 67385298, 67800966 vai 67381454 vai nosūtot informāciju uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

No 12. aprīļa Bāriņtiesa atsāks veikt notariālās darbības Siguldas novada administratīvajā teritorijā pēc iepriekšēja pieraksta. Iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuriem 67970846, 29191404, 26516995 vai rakstot uz e-pasta adresi barintiesa@sigulda.lv.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa turpina klātienē nodrošināt dzimšanas un miršanas fakta reģistrāciju. Apmeklētāju pieņemšana notiek pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot uz tālruņa numuru 67385829 vai 67973300. Iesniegumus par atkārtotām civilstāvokļa aktu apliecībām un izziņām dzimtsarakstu nodaļas pieņem elektroniski, izmantojot portālus www.latvija.lv vai www.epakalpojumi.lv. Plašāka informācija par apliecībām un par izziņām pieejama elektroniski. Tāpat iesniegumu par laulības noslēgšanu Dzimtsarakstu nodaļa pieņem tikai elektroniski, ja iesniegums par laulības noslēgšanu parakstīts ar diviem drošiem elektroniskiem parakstiem. Pieteikumus aicinām sūtīt uz e-pasta adresi inita.vigante@sigulda.lv vai anda.gailite@sigulda.lv. Plašāka informācija pieejam šeit.

Atgādinām, ka klientu apkalpošana notiek pa vienam, tādējādi iedzīvotājiem var būt situācija, ka sava apkalpošanas kārta jāuzgaida ārā, svaigā gaisā. Aicinām klātienes pakalpojumus izvēlēties situācijās, kad to patiešām nav iespējams izdarīt attālināti.

Lai saņemtu Siguldas novada pašvaldības pakalpojumus, aicinām izvēlēties neklātienes formu, aizpildot pieteikumus pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, kur pieejami arī pašvaldības pakalpojumu apraksti. Portālā latvija.lv attālināti var saņemt arī valsts pārvaldes pakalpojumus. Aicinām jauniešus atbalstīt un palīdzēt vecāka gada gājuma cilvēkiem izmantot mūsdienu tehnoloģijas.

Iesniegumu vai dokumentu, kas adresēts pašvaldībai un parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, aicinām sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi pasts@sigulda.lv. Atgādinām, ka e-paraksts personas apliecībā (eID kartē) un eParaksts mobile risinājumā tiek nodrošināts neierobežotu reižu skaitu, un ir bez maksas.

Saziņai ar pašvaldību aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 80000388 vai rakstīt uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv. Tāpat aicinām sazināties ar atbildīgo speciālistu, rakstot uz viņa e-pasta adresi. Informācijas apmaiņa ar iedzīvotājiem notiks arī pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv pakalpojumā “Vēstule pašvaldībai”, kā arī sociālo tīklu vietnēs.

Nekustamā īpašuma nodokli iespējams samaksāt, izmantojot internetbanku, portāla epakalpojumi.lv e-pakalpojumu vai portālā latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu “Nekustamā īpašuma nodokļa apmaksa tiešsaistē”. Atgādinām, ka nodokli bez soda naudas aprēķina var samaksāt līdz pat pēdējā ceturkšņa beigām – 15. novembrim.

Aicinām ikvienu novadnieku atbildīgi izturēties pret noteiktajiem ierobežojumiem un ar sapratni pieņemt to, ka valsts un pašvaldības darbinieki veic darbu attālināti. Samazinoties saslimstībai un stabilizējoties epidemioloģiskajai situācijai, klientu apkalpošana un darbs klātienē pakāpeniski atsāksies.

Informācijai par aktuālākajiem Ministru kabineta noteiktajiem drošības pasākumiem var sekot līdzi tīmekļa vietnē www.covid19.gov.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi