×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-12
Pašvaldības policija aicina sakopt īpašumus, nepieļaujot kūlas dedzināšanu

Iestājoties pavasarim, Siguldas novadā, tāpat kā citur valstī, tiek pievērsta pastiprināta uzmanība privātīpašumu kopšanas paradumiem, tai skaitā nesakoptām teritorijām, kā rezultātā var notikt kūlas dedzināšana. Šāda rīcība, neapzinoties sava nodarījuma sekas, var apdraudēt apkārtējos īpašumus un nodara kaitējumu dabai. Siguldas novada Pašvaldības policija uzsver, ka, lai novērstu kūlas ugunsgrēkus, īpašuma valdītājam ir jāsakopj īpašums, atbrīvojoties no pērnā gada zāles. Normatīvais regulējums paredz, ka par kūlas dedzināšanu vai par to, ka pieļauta kūlas degšana, īpašuma īpašniekam var piemērot sodu.

Pamatojoties uz Siguldas novada pašvaldības domes 2019. gada 21. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5 “Par Siguldas novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu”, nekustamā īpašuma valdītāji īpašumā nodrošina:

  • regulāru zāliena pļaušanu (zāliena garums nedrīkst pārsniegt 15 centimetru augstumu);
  • teritorijas sakopšanu – apstādījumu uzturēšanu, atkritumu savākšanu;
  • krūmu, dzīvžogu, koku (koku vainagu) zaru apzāģēšanu, kas pavērsušies uz publiskā lietošanā esošās teritorijas gājēju ietvēm un brauktuvēm un traucē gājēju un transporta kustību, un to novākšanu;
  • zāliens nedrīkst pārsniegt 15 centimetru augstumu arī īpašumam piegulošajā teritorijā, kas ir, publiskā lietošanā esoša teritorija starp nekustamo īpašumu un brauktuves tuvāko malu (tostarp piebrauktuves, gājēju ietves (izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas), grāvji, caurtekas, zālieni un citi apstādījumi).

Pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar saistošajiem noteikumiem Nr. 17 “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā” atkritumu dedzināšana, tostarp bioloģisko, zaļo un dārza atkritumu dedzināšana, ir aizliegta visā novada administratīvajā teritorijā. Iedzīvotāji aicināti līdz 20. aprīlim bez maksas nodot pērnās lapas, dārza atkritumus un nelielus zarus (ar stumbra diametru līdz 7 centimetriem) atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, patstāvīgi tos nogādājot un izberot. Tāpat zaļo un dārza atkritumu nodošanas akcijas laikā ir iespēja bez maksas nodot šķeldošanai koku zarus uzņēmumam SIA “DGR serviss” Šķūņu ielā 4, Siguldā, iepriekš vienojoties par zaru nodošanu, zvanot uz tālruņa numuru 25486277.

Tāpat noteikumos par novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu noteikts, ka pilsētvides ainavas un ainaviski vērtīgajās teritorijās esošo nekustamo īpašumu īpašnieks vai valdītājs nodrošina un atbild par ēku (būvju) fasāžu un citu ārējo konstrukciju (tajā skaitā logu, durvju, balkonu, lodžiju, izkārtņu un citu ārējo konstrukciju) uzturēšanu tādā tehniskajā un vizuālajā kārtībā, kas atbilst pilsētvides ainavas un ainaviski vērtīgo teritoriju prasībām – būves arhitektoniskajam stilam, nedegradē vidi un nebojā apkārtesošo pilsētvides ainavu, neizjauc kultūrvēsturiskās vides tēlu, kā arī pilsētvides ainavas un ainaviski vērtīgo teritoriju vērtību kopuma radīto noskaņu.

Saistošo noteikumu prasību ievērošanas kontrole ir Siguldas novada Pašvaldības kompetencē, kas šobrīd īpašuma sakopšanai pievērš pastiprinātu uzmanību. Pašvaldības policija atgādina, ka par īpašuma nekopšanu un neuzturēšanu atbilstoši noteiktajām prasībām var tikt piemērots administratīvais sods – fiziskām personām līdz 350 eiro apmērā, savukārt juridiskām personām – līdz 1400 eiro.

Pašvaldības policija novada iedzīvotājiem atgādina, ka novadā dedzināt zarus un lapas nedrīkst, organiskie atkritumi jānodod tam paredzētās vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi