×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-14
Pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikties skolēnu nodarbinātības projektam

Epidemioloģiskajai situācijai stabilizējoties, Siguldas novada pašvaldības dome 22. aprīļa sēdē plāno izskatīt jautājumu par skolēnu vasaras nodarbinātības projekta organizēšanu jūlijā un augustā, sniedzot iespēju jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem strādāt divas nedēļas to uzņēmēju nodrošinātajās darbavietās, kuri apņēmušies ievērot valstī noteiktos piesardzības un slimību profilakses pasākumus un Veselības ministrijas ieteikumus. Uzņēmēji, kuri vēlas nodrošināt pašvaldības apmaksātas darbavietas novada skolēniem, līdz 27. aprīlim aicināti aizpildīt pieteikumu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, aizpildot pieteikumu “Uzņēmēju pieteikšanās skolēnu vasaras nodarbinātības projekta darba vietu nodrošināšanai” autentificējoties ar internetbankas datiem. Skolēnu pieteikšanās vasaras nodarbinātības projektam tiek plānota no 5. maija, un tā norisināsies portālā e.sigulda.lv.

Pašvaldība novērtē sadarbību ar novada uzņēmējiem skolēnu vasaras nodarbinātības projektā. Pateicoties sadarbības partneru atsaucībai, kas ik gadu pieaug (projektu uzsākot, 2010. gadā, tie bija 11 uzņēmēji, savukārt 2019. gadā – turpat 70 uzņēmēji, bet 2020. gadā Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ – 27 uzņēmēji), arvien vairāk skolēniem ir iespēja apgūt darba prasmes un iemaņas, kā arī nopelnīt savu pirmo kabatas naudu. Atbalstot uzņēmējus, šogad skolēnu vasaras nodarbinātības projektā uzņēmumam var būt aizkavēta nodokļu apmaksa ne vairāk par 1000 eiro. Gadījumā, ja parāds pārsniedz 1000 eiro, tad uzņēmējam jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmums “Par samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanu”. Ziņas VID tiks pārbaudītas pirms līguma noslēgšanas. Līgumu slēgšanas procesu plānots organizēt jūnijā, skolēniem darbu uzsākot 5. jūlijā.

Lai uzņēmēji pieteiktos skolēnu nodarbinātības projektiem, tiem jāapliecina, ka darbavieta atbilst darba drošības prasībām, nodarbinātības pasākuma vietā ir atbilstoša materiāli tehniskā bāze, kas nepieciešama darba pienākumu veikšanai, kā arī jānoslēdz vienošanos ar Siguldas novada pašvaldību par skolēnu nodarbinātības vasaras brīvlaikā organizēšanu, rēķinu apmaksas kārtību un noteikumiem.

Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansēs Siguldas novada pašvaldība, uzņēmējiem būs jāsedz darba devēja sociālais nodoklis. Siguldas novada pašvaldība segs izmaksas no valstī noteiktās minimālās darba algas par faktiski nostrādāto laiku – saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumos Nr. 656 “Noteikumi par minimālo mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu” noteikto stundas tarifa likmi. Skolēni uzņēmēju nodrošinātajās darbavietās strādās 2 nedēļas 4 stundas dienā (nepilnu darba dienu).

Plašāka informācija pieejama Izglītības pārvaldē, rakstot uz e-pasta adresi sandra.kirule@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi