×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-14
Par Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktoru apstiprināts Edgars Bajaruns

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē par Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktoru apstiprināts Edgars Bajaruns, kurš bijis Siguldas pilsētas vidusskolas skolotājs un joprojām vada Elektronikas pulciņu Siguldas novada Jaunrades centrā, kā arī vadījis jaunā tehnoloģiju mācību jomas standarta izstrādi. E. Bajaruns uzskata, ka Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra izveide ir pirmais solis, kas ļautu Siguldai veidot un īstenot spēcīgu piedāvājumu tehnoloģiju mācību jomā un atbalstītu tādu prasmju mācīšanu, kuras sniegtu Siguldas jauniešiem plašākas iespējas konkurēt nākotnē.

E. Bajaruns uzskata, ka tehnoloģijas un digitālās prasmes ir dimensija – cits skatupunkts, kas ļauj izprast procesus un pasauli dziļāk, arī skolā. Tehnoloģijas ir rīks, kas palīdz darīt ikdienas darbus un atvieglot visdažādākos ikdienas procesus. Tādēļ Tehnoloģiju izglītības centra galvenā jēga ir būtiski paātrināt sabiedrības digitalizāciju. Sākotnēji Tehnoloģiju izglītības centrs bāzēsies Siguldas Valsts ģimnāzijā un tā pirmā funkcija būs atbalsts skolām digitalizācijas stratēģiju izveidē, atbalsts skolotājiem un skolu vadības komandām, kā arī tehnoloģiju mācību jomas priekšmetu mācīšanā. Savukārt tad, kad tiks izveidota ēka ar pielāgotām telpām, tajā darbosies skolotāji, kas mācīs tehnoloģiju jomas mācību priekšmetus, un arī piedāvās mūžizglītības aktivitātes visiem Siguldas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

E. Bajaruns ieguvis filozofijas bakalaura grādu Latvijas Universitātē. Patlaban darbojas Siguldas pilsētas vidusskolā kā metodiķis, interesējas par tehnoloģijām un vada elektronikas pulciņu Siguldas novada Jaunrades centrā, kurā bērniem iespēja apgūt elektronikas pamatus praktiski un uzbūvēt savu pirmo robotu. Tāpat organizējis Siguldā Latvijā lielākās robotikas sacensības vairāku gadu garumā. Pedagoga karjeras ietvaros ir piedalījies dažādos starptautiskos projektos, ieguvis “Microsoft E2” balvu, kā arī ticis nominēts “Platīna Pelei”. Papildus tam aktīvi vadījis dažādus ar tehnoloģiju lietošanu izglītībā un mācību metodiku saistītus profesionālās pilnveides kursus skolotājiem. E. Bajaruns par teicamu, mērķtiecīgu un profesionālu darbību ieguvis Siguldas novada pašvaldības Gada balvas izglītībā – 2018. gadā nominācijā “Gada balva darbā ar skolēniem pamatskolas otrajā posmā un vidusskolā (no 7. līdz 12.klasei)”, savukārt pērn, 2020. gadā, nominācijā “Gada balva par izcilību”, attālinātā mācību procesa laikā vadot Siguldas novada Jaunrades centra Elektronikas un mehatronikas pulciņu un organizējot telpiskās modelēšanas prasmju apmācību attālināti. Kopā ar skolēniem Dairi Rihardu Irbi un Dāvi Šļaukstiņu tika izveidota jauniešu komanda dalībai Eiropas Kosmosa aģentūras (ESA) organizētajās telpiskās modelēšanas sacensībās “Moon Camp Challange” (Mēness bāzes izaicinājums). Komanda ar nosaukumu “SIG squad” guva uzvaru starptautiskajā konkursā 92 komandu konkurencē, apsteidzot Ķīnas un ASV komandas. Brīvajā laikā E. Bajaruns audzina dēlus, interesē vēsture, filozofija, tehnoloģijas, elektronika, robotika, sports, kino, māksla un nākotne.

Jau ziņots, ka Tehnoloģiju izglītības centra mērķtiecīgai tapšanai izstrādāta un Siguldas novada pašvaldības domes sēdē 2020. gada 17. decembrī apstiprināta “Siguldas novada Tehnoloģiju izglītības attīstības stratēģija 2021.–2026. gadam”, kuras izstrādē piedalījās arī Edgars Bajaruns. Tā paredz jau šajā gadā uzsākt darbu pie stratēģijas ieviešanas, pakāpeniski izveidojot inovāciju un izglītības platformu, kura aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām, augsti kvalificētu ekspertu komandu, kas nodrošina plašu pakalpojumu klāstu izglītībai, sabiedrībai un pašvaldībai. Šāda centra izveide nepieciešama tādēļ, lai primāri visiem Siguldas novada skolēniem nodrošinātu vienlīdzīgu iespēju izglītoties atbilstošā vidē, kurā centralizētas investīcijas jaunāko tehnoloģiju ieviešanai. Plānots, ka Tehnoloģiju izglītības centrā varētu darboties šādi novirzieni – programmēšana, robotika, 3D modelēšana, digitālais dizains, prototipu un produktu dizains, kā arī būtu iekārtas, kas paredzētas prototipēšanai, 3D modelēšanai un izstrādei, darbam ar kartonu un lokšņu materiāliem, kokapstrādei, metālapstrādei, tāpat arī tekstila apstrādei, lielformāta drukāšanai, elektronikas projektu izstrādei, kā arī mediju darbnīca, virtuālās realitātes un robotikas laboratorija, kā arī citas ar tehnoloģijām saistītas iespējas. Plašāka informācija par Siguldas Tehnoloģiju izglītības centru apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi