×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-16
SIA “Jumis” aicina lauksaimniecības iepakojumu nodot otrreizējai pārstrādei

Pavasaris ir viens no aktīvākajiem gada periodiem zemnieku saimniecībās visā Latvijā. Vienlaikus tas ir laiks, kad saimniecībās sāk uzkrāties izlietotais lauksaimniecības iepakojums. Lai novērstu šī iepakojuma nonākšanu dabā, tostarp tikt apraktam vai sadedzinātam, Siguldas pilsētas SIA “Jumis” kopā ar SIA “Eco Baltia vide” un Latvijas Zaļo punktu aicina no tā atbrīvoties videi draudzīgā veidā – pieteikt bezmaksas savākšanu vai nogādāt uz atkritumu šķirošanas laukumu “Zemdegas”, Siguldā, tādējādi nodrošinot iepakojumu nonākšanu otrreizējā pārstrādē.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” no zemnieku saimniecībām otrreizējai pārstrādei pieņem dažāda veida plēvi, tostarp skābsiena, ruļļu ietinamo, agro, dārza un cita veida plēves veidus. Tāpat tiek pieņemti polipropilēna maisi jeb BIG BAG, plastmasas kannas un mucas, kā arī lauksaimniecības iepakojumi pēc atsevišķas vienošanās. Visam nodotajam materiālam jāatbilst kvalitātes prasībām. Tam jābūt tīram un sausam – bez lauksaimniecības produktu piejaukumiem, piemēram, salmiem, skābbarības, dažādiem sadzīves un būvniecības atkritumiem, kā arī smiltīm un dubļiem. Turklāt, ja uzkrājies liels iepakojuma apjoms, kas atbilst kvalitātes prasībām, tad, balstoties uz kopējo cenu politiku izlietotā iepakojuma tirgū, var tikt izskatīta iespēja par atlīdzības piemērošanu.

Lauksaimniecības iepakojumu pēc iepriekšējas pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26112288, var nodot Siguldas pilsētas SIA “Jumis” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”, Siguldā. Gadījumā, ja nav iespējas uzkrāto iepakojumu nogādāt pašiem, SIA “Jumis” aicina pieteikt iepakojuma bezmaksas savākšanu arī klātienē no zemnieku saimniecībām. Pakalpojums tiek sniegts rindas kārtībā apjomam virs 5 m3. Pieteikt bezmaksas materiālu savākšanu, kā arī iegūt sīkāku informāciju var, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Zemnieku nodotais un lauksaimniecībās savāktais iepakojums nonāks pārstrādē “Eco Baltia grupas” polimēru iepakojumu pārstrādes rūpnīcā SIA “Nordic Plast”, Olainē, lai jau pēc tam kā jaunas izejvielas varētu tikt izmantotas jaunu preču, tostarp arī dažādu iepakojumu, ražošanā. Savukārt zemnieku saimniecības pēc izlietotā iepakojuma nodošanas nepieciešamības gadījumā saņem arī Valsts vides dienestam vai Eiropas Savienības fondu projektiem paredzētu apliecinājumu par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina būt atbildīgiem par pareizu lauksaimniecībās izmantotā iepakojuma, kā arī citu atkritumu veidu apsaimniekošanu. Tos nedrīkst aprakt zemē, dedzināt, ilgstoši uzkrāt, izmest dabā vai novietot sadzīves atkritumos. Jebkuru atkritumu nepareiza likvidēšana atstāj negatīvu ietekmi gan uz cilvēka veselību, gan apkārtējo vidi kopumā.

Plašāka informācija par lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu un citiem Siguldas pilsētas SIA “Jumis” pakalpojumiem pieejama tīmekļa vietnē www.jumis.lv, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi