×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-22
Attīstot uzņēmējdarbību, norisinās Lauku ielas un Limbu ceļa pārbūves darbi

Lai attīstītu uzņēmējdarbību, nodrošinātu videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un palielinātu privāto investīciju apjomu Siguldas novadā, šajā pavasarī uzsākti Limbu ceļa pārbūves darbi un turpinās Lauku ielas pārbūve visā tās garumā, lai jau esošajiem uzņēmējiem un tiem, kuri nākotnē plāno uzņēmējdarbību šajā apkārtnē, nodrošinātu kvalitatīvu infrastruktūru. Iedzīvotāji aicināti sekot līdzi satiksmes organizācijas izmaiņām būvdarbu zonās.

Jau agrāk ielu pārbūves piegulošajās teritorijās attīstījusies lauksaimnieciskā un rūpnieciskā ražošana, kas turpina paplašināties – Limbu ceļam tuvumā ir vairākas viesu mājas, stādu audzētava, kempings, betona un ģipša izstrādājumu ražošanas uzņēmums un citi. Savukārt Lauku ielā atrodas vairāku uzņēmumu ražošanas un noliktavu telpas, kā arī biroju telpas. Izveidots arī iekštelpu daudzfunkcionāls atpūtas centrs.

Jau ziņots, ka Limbu ceļa pārbūves laikā tiks izbūvēts asfalta segums ar lietus ūdens novadi, apvienotais gājēju un velo ceļš, kā arī ielas apgaismojums. Projekta īstenošanas rezultātā tiks veicināta 28 jaunu darbavietu radīšana, kā arī veicinātas nefinanšu investīcijas esošās teritorijas komersantu nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos vismaz 5 miljonu eiro apmērā. Ceļa pārbūves darbus veic SIA “Vianova”; tos plānots noslēgt līdz šā gada būvniecības sezonas beigām. Ceļa pārbūve tiek veikta projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Siguldas novada pašvaldības ražošanas apbūvei pieguļošajās teritorijās – Limbu ceļa pārbūve” ietvaros. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 1 223 090,98 eiro, no kā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 1 039 627,33 eiro.

Lauku ielas būvdarbi paredz ielas pārbūvi visā tās garumā, izbūvējot apvienoto gājēju un velo ceļu, kā arī apgaismojumu. Plānots, ka projekta īstenošana veicinās 38 jaunu darbavietu radīšanu. Ielas izbūve veicinās vairāk nekā 3,5 hektāru plašu ražošanas zonas attīstību. Pērn posmā no Jūdažu līdz Gāles ielai izbūvētas apakšzemes komunikācijas, ko veica veica ģenerāluzņēmēja SIA “Limbažu ceļi” apakšuzņēmējs SIA “Woltec”. Šogad būvdarbi turpinās posmā no Gāles ielas līdz apgriešanās laukumam aiz Beltes ielas. Pēc tam secīgi tiks veikta apgaismojuma izbūve un asfaltseguma ieklāšana visā būvdarbu posmā. Darbus veic uzņēmējs SIA “Limbažu ceļi”, un tos plānots noslēgt šā gada novembrī. Projekta “Lauku ielas pārbūve, teritorijas revitalizācijas uzņēmējdarbības atbalstam” īstenošanas kopējās izmaksas ir 1 044 123,86 eiro, tai skaitā Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējums – 887 505,28 eiro.

Youtube


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi