×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-22
Aicinām izteikt viedokli par Šveices pulksteņa turpmāko atrašanās vietu

Nesen Siguldas novada pašvaldības speciālisti demontēja Šveices vēstniecības dāvināto Šveices pulksteni, kas līdz šim atradās Raiņa ielā netālu no kultūras centra “Siguldas devons”. Pulkstenim tika konstatēti bojājumi un tas nogādāts remontdarbnīcā detaļu nomaiņai. Domājot par to, ka mainījušies sabiedrības paradumi pulksteņa lietošanā, pašvaldība piedāvā mainīt pulksteņa atrašanās vietu, novietojot to aplī pie Laurenču sākumskolas, kas sasauktos ar atbilstošu vidi un Šveices tipa mājām Kaķīškalnā, kā arī rādītu precīzu laiku skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem.

Šveices pulksteni pašvaldība saņēma kā dāvinājumu 2007. gadā, kad Siguldā tika svinēta astoņsimtgade, ko Šveices vēstniecība atzīmēja ar īpašu dāvinājumu. Laika gaitā pulkstenim ir radušies bojājumi, kas tiks laboti un pulksteņa remontam nepieciešamās detaļas tiks pasūtītas no Šveices. Tāpat plānots atjaunot arī pulksteņa krāsojumu.

Lai pulkstenim atrastu piemērotu atrašanās vietu, jo iepriekš tas atradās laukumā pie autoostas, kas savu darbību pārcēlusi uz Siguldas dzelzceļa stacijas laukumu, kurā ir Laimas pulkstenis, speciālisti izteikuši priekšlikumu Šveices pulksteni pārvietot uz apli pie Laurenču sākumskolas. Pulkstenis varētu noderēt Laurenču sākumskolas skolēniem, kuri varēs sekot līdzi laikam un bezmaksas autobusa kustības grafikam. Šī tiek uzskatīta kā viena no piemērotākajām vietām vēsturiskās Šveices tipa apbūves dēļ. Tādējādi pulkstenis kalpotu kā vizuālais noformējums Laurenču rotācijas aplim un veiktu savu funkcionalitāti. Aicinām sabiedrību iesaistīties kopīgā pilsētvides plānošanā un izteikt savus ierosinājumus, kura būtu piemērotākā vieta Šveices pulkstenim, līdz aprīļa beigām sūtot tos uz e-pasta adresi zane.gatere@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi