×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-22
Uzsākta dubultās virsmas apstrāde Ķiršu, Alauksta un Strēlnieku ielas posmā

Iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, norisinās 28 ielu posmu sagatavošana dubultās virsmas apstrādes darbiem. Apauguma noņemšana jau veikta pirmo trīs prioritāšu ielām, un šķembu kārta, kā arī dubultās virsmas kārta tuvākajā laikā tiks ieklāta Ķiršu un Alauksta ielā, kā arī Strēlnieku ielas posmā no Gāles līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai. Pārējās ielās notiek secīgi darbi, tostarp ielu apauguma noņemšana 4. prioritātes ielās, kā arī notiek aku remonts un līmeņošana. Dubultās virsmas apstrādes darbus konkursa kārtībā veic būvuzņēmējs SIA “Strauteks”. Uzņēmums paralēli šiem darbiem veic arī bruģa klājuma remontdarbus Siguldas stacijas laukuma strūklakas zonā. Tuvākajās dienās plānots atjaunot bruģa segumu un strūklaka varēs priecēt visus novada iedzīvotājus.

Turpmāk dubultās virsmas apstrāde norisināsies labvēlīgos laikapstākļos un pašvaldība informēs par plānotajiem satiksmes ierobežojumiem, kā arī aicinās iedzīvotājus konkrētajās ielās neatstāt automašīnas. Aicinām iedzīvotājus pielāgoties būvdarbiem un Ķiršu, Alauksta un Strēlnieku ielā ilgstoši neatstāt transporta līdzekļus ielu malās, kā arī sekot līdzi būvuzņēmēja norādījumiem, ja īslaicīgi tiks ierobežota satiksme konkrētajā ielā.

Jau ziņots, ka šajā būvniecības sezonā apstrādi ar dubultās virsmas tehnoloģiju prioritāri iegūs tās ielas, kurās visi īpašumi būs 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam – Alauksta, Ķiršu, Pērles, Liepu, Satiksmes, Gāršas, Riekstu un Tūristu iela. Kā otrā prioritāte ir tās ielas, kurās 100% īpašumu pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un 50% (šajā gadījumā vairāk nekā 80%) īpašumu pieslēgti centralizētajam ūdensvadam – Strēlnieku ielas posms no Rūdolfa Blaumaņa līdz Gāles ielai, Zvaigžņu ielas posms no Allažu līdz Rīgas ielai, Pīlādžu, kā arī Slēpotāju iela.

Savukārt Strēlnieku ielas posms no Vainagu līdz Nītaures ielai, kā arī Tilta ielas posms no Nākotnes līdz Purva ielai kā trešā prioritāte ar dubultās virsmas apstrādi tiks apstrādāts tāpēc, ka tās ir augstas intensitātes ielas un ielas virskārtai ir atbilstoša nestspēja, kas nepieciešama dubultās virsmas apstrādei.

Šajā gadā izvirzīta arī 4. prioritāte, kas nozīmē, ka ielās visi pieslēgušies inženierkomunikācijām, bet kāds no īpašniekiem to nav izdarījis, jo tuvāko 5 gadu laikā neplāno apbūves teritoriju attīstīt vai kaut ko mainīt esošajā situācijā. Šajā kategorijā ietilpst tādas ielas kā Atmodas, Zemgales, Dīķa, Smilšu, Egļu, Gulbju, Čiatūras, Dzintaru, Laurenču, Dailes, Strauta, kā arī Purva ielas posms no Tilta līdz Zīļu ielai un Tilta ielas posms no Nākotnes uz Līgo ielas pusi.

Ielas apstrāde ar dubultās virsmas tehnoloģiju nozīmē to, ka iedzīvotāji un transportlīdzekļi turpmāk varēs pārvietoties pa raupju, asfaltam līdzīgu ielas segumu, kurā neveidojas bedres, dubļi un putekļi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi