×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-23
Šonedēļ Siguldas novadā: Lielās talkas aktivitātes un plogings, ziedošs pavasaris dabas takās un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā, tostarp Siguldas novadā, norisināsies Lielās talkas aktivitātes, kuru laikā iedzīvotāji aicināti sakopt, labiekārtot savu tuvējo apkārtni. Apvienojot lietderīgo ar patīkamo, Lielās talkas dienā novadniekiem būs iespēja piedalīties plogingā (lēnā treniņa skriešanā apvienojumā ar atkritumu savākšanu) un sakopt daļu Gaujas senielejas meža takas. Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās novadniekiem un pilsētas viesiem apskatāmas ar pavasari un dabu saistītas ekspozīcijas. Aktīvākie dabas tūristi Siguldas un Gaujas senielejas dabas takās aicināti izstaigāt pavasara ziediem bagātākās vietas.

Lielās talkas aktivitātes un plogings (lēnā treniņa skriešana apvienojumā ar atkritumu savākšanu) norisināsies 24. aprīlī. Iedzīvotājiem iespēja piedalīties solo, duo vai ģimenes talkās. Talkotāji, kuri plāno sakopt publisku teritoriju, aicināti to saskaņot ar pašvaldību, kā arī savlaicīgi pieteikt un saņemt bezmaksas atkritumu maisus pie pašvaldības Zaļumsaimniecības speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru 67800952 vai rakstot uz e-pasta adresi dita.laure@sigulda.lv. Reģistrētajās talkas vietās tiks nodrošināta atkritumu maisu savākšana.
Papildus šogad lielākiem un mazākiem aktīvistiem Lielās talkas dienā būs iespēja piedalīties skriešanas treniņgrupās divos dažādos maršrutos, kur lēnā skrējienā apvienojumā ar atkritumu savākšanu varēs izskriet Gaujas senielejas dabas takas 7–20 km garumā. Vietu skaits ierobežots; pieteikties iespējams, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Dalībniekiem tiks izdalīti bezmaksas atkritumu maisi, kuri pēc tam tiks arī savākti un nodoti šķirošanai.
Plašāka informācija par Lielās talkas norisi apskatāma šeit.

Pavasara ziediem rotātas Gaujas senielejas dabas takas priecē gan novadniekus, gan pilsētas viesus. Zili, balti un dzelteni vizbuļu paklāji, violeti cīrulīšu puduri, citas puķes un skaļas putnu dziesmas – tas viss baudāms tieši pavasarī. Populārākās un iecienītākās pavasara ziedošās vietas: Piķenes krauja, Gūtmaņala un apkārtne, Vikmestes taka, Turaidas muzejrezervāts, Vējupītes grava un citas.
Rūpējoties par sakoptu vidi mums apkārt, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi dabas viesiem atgādinām “Dabā ejot, ko atnesi, to aiznes!”.

Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā interesantas un radšas ekspozīcijas.

  • Nākotnes laboratorijā iespējams aplūkot deju kolektīva “Vizbulīte” darinātu audeklu, kuru gobelēna tehnikā ieaust palīdzēja lietišķās mākslas meistare Alīda Linde. Audeklā ieausti dalībnieku t-krekli, kas savu laiku ir nokalpojuši kolektīva mēģinājumos. Audekls izceļas ar to, ka uz t-kreklu trikotāžas strēmelēm pirms to ieaušanas audeklā uzrakstīti dejotāju pašu sacerētas dzejas rindas. Papildus šajā laboratorijā izstādīti deju kolektīva mazāko dejotāju gleznojumi, kuros attēlotas vizbulītes, kas priecē ar atšķirīgām krāsām un ziedu formām.
  • Dabas laboratorijā apskatāma Dabas aizsardzības pārvaldes veidota ekspozīcija “Ieskaties dabā – daba ir dzīva”. Apmeklējot ekspozīciju, ikviens var iepazīties ar dzīvnieku sugām, kuras uzmanīgiem un zinātkāriem dabas vērotājiem iespējams pamanīt un sadzirdēt, dodoties pārgājienos tepat, Gaujas Nacionālā parka un tuvējās apkārtnes mežos.
  • Pilsētas laboratorijā ar jaunu foto stāstu pieteikumu atdzimst ekspozīcija “Trešā acs”. Ekspozīcijā savu ikdienu un pilsētas elpu iemūžinājuši projekta jaunākie dalībnieki: četrus gadus vecā Karlīna Kalniņa-Vīndedzkalne un sešus gadus vecais Edvards Lipskis, notverot tradicionālus Siguldas pilsētas skatus, piemēram, bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda” un Svētku laukumu, savukārt īsti laikmetīgā fotografēšanas manierē iemūžināts ceļš uz bērnudārzu. Starp fotogrāfiju autoriem ir arī seniore, kādreizējā Siguldas deju kolektīva “Sidrabdancis” dejotāja Laima Broka un 3. kursa studente Monta Meistare. Fotogrāfiju projekts ļauj skatītājam apskatīt, cik atšķirīgi un tai pat laikā vienoti mēs jūtamies savā pilsētā.

Foto: @kezberelaura

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi