×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-29
Maija svētkos Siguldas novadā: “ie[log]ojies”, “Mūsu bio tirgus”, jaunas ekspozīcijas koprades laboratorijās

4. maijā, svinot Latvijas neatkarības atjaunošanas 31. gadskārtu, novadniekus aicinām apvienoties akcijā “ie[log]ojies” – svinēt baltā galdauta svētkus mājās un, atverot logu, sūtīt īpašu brīvības sveicienu Latvijai. Šogad akcijas laikā savos atvērtajos logos aicinām novadniekus parādīt savu brīvības sajūtu, kas šajā laikā mums pietrūkusi. Akcijai iespējams pieteikties līdz 30. aprīļa plkst. 12.00, rakstot uz kultura@sigulda.lv. Savukārt Morē aizsākta akcija “Lai uzzied Latvija, lai uzzied More!”, kurā iedzīvotāji aicināti gatavoties 4. maija svētkiem, radot ziedošu puķu kompozīcijas savos dārzos. Maija sākumā Siguldas novadā norisināsies arī citi notikumi: Zaļās Villas kvartālā svaigā gaisā norisināsies “Mūsu Bio tirgus”, bet Stacijas ielā pie Siguldas vecā tirgus norisināsies šīs sezonas pirmais Dubultprieka tirdziņš. Savukārt Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā koprades laboratorijas gaida apmeklētājus ar neparastām, radošām ekspozīcijām.

Sestdien, 1. maijā, no plkst. 9.00 Stacijas ielā pie Siguldas vecā tirgus norisināsies šīs sezonas pirmais Dubultprieka tirdziņš. Kā ierasts, pārdevēji tirdziņā ieradīsies ar savām automašīnām un no to bagāžniekiem tirgos savas personiskās mantas, kuras saimniecībā vairs nav noderīgas – apģērbus, apavus, velosipēdus, lustras, mēbeles, spoguļus, sīkos interjera priekšmetus, bērnu ratus, autokrēsliņus, sadzīves tehniku, datortehniku, grāmatas, personīgās kolekcijas un citas preces. Atrodoties tirdziņa teritorijā, gan pārdevējiem, gan pircējiem obligāti jālieto mutes un degunu aizsargmaskas un jāievēro 2 metru distancēšanos vienam no otra. No plkst. 10.00 līdz 15.00 Zaļās Villas kvartālā atsāksies “Mūsu Bio tirgus”. Tirgū ikvienam būs iespēja iegādāties bioloģiski sertificētu zemnieku saimniecību produktus – jaunos zaļumus, svaigus un pārstrādātus dārzeņus, gaļu, ogas un pārstrādātus ogu produktus, piena produktus, maizi, medu, kūciņas un našķus.

Svētdien, 2. maijā Zaļās Villas kvartālā atsāksies “Mūsu Bio tirgus”. Šajā dienā apmeklētāji varēs iegādāties amatnieku un mākslinieku ražojumus – apģērbu, rotas, keramiku, koka izstrādājumus, sveces, ziepes, adījumus, Latvijā ražotu kosmētiku un ziedūdeņus, kā arī augļu koku, ogulāju, garšaugu un ziemciešu stādus.

Pirmdien, 3. maijā, Krimuldas muižas dabas takās un gravās aicina uz nūjošanas nodarbībām. Tās notiks plkst. 10.00–12.00 un plkst. 12.15–13.15. Nodarbību laikā sertificēta fizioterapeite Gunita Lūkina parādīs, kā pareizi nūjot, kā arī dažādus paņēmienus, kas ļaus ne tikai baudīt svaigu gaisu, bet arī parūpēties par sava ķermeņa veselību. Uz nodarbībām nepieciešama Iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi info@krimuldasmuiza.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 29264682. Minimālais grupas lielums ir 4 līdz 5 cilvēki, nodarbībā var piedalīties bērni no 10 gadu vecuma. Dalībnieki aicināti izvērtēt savu veselības stāvokli un ievērot visas epidemioloģiskās prasības. Inventārs jānodrošina pašiem, ja inventāra nav, interesenti aicināti sazināties ar Krimuldas muižas darbiniekiem. Maksa par nodarbību: 1 stunda – 6 eiro, 2 stundas – 10 eiro. 

Otrdien, 4. maijā, Siguldas novadā aicina piedalīties akcijā “ie[log]ojies”. Akcijai iespējams pieteikties līdz 30. aprīļa plkst. 12.00, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Akcijas laikā pēc iepriekš izziņota grafika daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos un privātmāju rajonos ielidos drons, veicot novadnieku sveicienu iemūžināšanu fotomirkļos pie atvērtiem logiem. Šogad akcijas laikā savos atvērtajos logos aicinām novadniekus parādīt savu brīvības sajūtu, kas šajā laikā mums pietrūkusi – tā var būt ceļojumu soma vai balles kurpes, dāvana omei, kas pacietīgi gaida pasniegšanas brīdi, vai klusa, draugus sen nesatikusi ģitāra un citas sirdsmīļas lietas. Lai drons varētu droši pielidot pie norādītā loga, tam jābūt brīvam no kokiem, elektrības vadiem un citiem traucēkļiem. Drona fotogrāfijas ar sveicieniem Latvijai tiks apkoptas 5. maijā un publicētas visos pašvaldības un kultūras jomas informatīvajos kanālos. Tāpat plānota arī video uzņemšana, kā top brīvības sveiciens Latvijai, ko visi kopā varēsim vērot maija vidū.

Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā jaunas ekspozīcijas.
Šobrīd laboratoriju ekspozīcijās apskatāma bērnudārza “Ieviņa” radīta kukaiņu māja un bērnu zīmējumu kolāžas par kukaiņu daudzveidību, to dzīvi dabā un svarīgo lomu ekosistēmā. Turpinot sarunu par mežu, to klātesošu padarījis Elīnas Bērziņas un Artas Jomas kopprojekts – fotogrāfiju kolekcija “Mežsss”. Savukārt foto projektā “Trešā acs” sevi piesaka trīs siguldieši. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs dabas mīļotājiem brīvdienās piedāvā baudīt garākus aktivitāšu maršrutus: 12 km velomaršrutu “Siguldas klasika Gaujas Nacionālajā parkā”, 46 km maršrutu posmā no Siguldas uz Līgatni, 30 km maršrutu “Sigulda–Murjāņi”. Visus velomaršrutus var apskatīt šeit. Tāpat spilgtus iespaidus būs iespēja iegūt “Mežtakas” maršrutu cienītājiem: 4. un 5. posms iet cauri Siguldas novadam.

Youtube

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi