×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-30
Siguldas novada pašvaldības dome saņem atzinību par sieviešu uzņēmējdarbības veicināšanu

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls un Latvijas Pašvaldību savienība šodien, 30. aprīlī, tiešsaistē izziņoja Dzimumu līdztiesības balvas ieguvējus. Dzimumu līdztiesības balvu par sieviešu līdzdalības un pārstāvniecības veicināšanu un sieviešu ekonomiskā stāvokļa uzlabošanu saņēmis Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Konkursa žūrija atzinīgi novērtējusi pašvaldības grantu konkursu “Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja”, kas aicina sievietes saskatīt sevī uzņēmējas potenciālu, kā arī veicina jaunu darbavietu, produktu un pakalpojumu attīstīšanu. Konkurss Siguldas novadā norisinās jau sešus gadus, un tā laikā ir atbalstītas vairāk nekā 20 biznesa idejas. Tāpat Siguldas novada iedzīvotāji, tostarp sievietes, aktīvi piedalās grantu programmā “(ie)dvesma”, ko pašvaldība rīko sadarbībā ar SEB banku un citām Pierīgas pašvaldībām, kā arī jauniešu biznesa ideju konkursā “Radi Siguldai”. Iespēja piedalīties šādos konkursos sniedz atbalstu sieviešu ienākšanai privātā uzņēmējdarbībā, sekmējot ekonomisko un finansiālo neatkarību.

Dzimumu līdztiesības balvas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtēt politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā, īpašu uzmanību pievēršot Eiropas Savienības un ANO konvencijās nostiprinātajām dzimumu līdztiesības vērtībām. Dzimumu līdztiesības balva šogad pašvaldību politiķiem pasniegta jau trešo reizi, un tradicionāli to pasniedz pirms pašvaldību vēlēšanām.

Pretendentus Dzimumu līdztiesības balvas saņemšanai izvirzīja Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla dalīborganizācijas, nevalstiskās organizācijas un sadarbības partneri nevalstiskajā sektorā. Balva tiek piešķirta pašvaldības deputātei vai deputātam par ieguldījumu dzimumu līdztiesības veicināšanā savā pašvaldībā.

Dzimumu līdztiesības balvu 2006. gadā iedibināja Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi