×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-05
Kopienas dārzs “Audz” gatavojas jaunajai dārza sezonai

Jau trešo sezonu Zaļās Villas kvartālā ziedēs un kuplos kopienas dārza “Audz” augstās dobes, kuras iepriekšējos gadus lolojuši un aprūpējuši Siguldas novadnieki, ne tikai īstenojot vēlmi praktizēties dārza darbos, bet arī vienojoties īpašā, savstarpējas uzticības un sadarbības balstītā komandas darbā.

Kopienas dārza attīstība plānota uz jau esošas tā bāzes – dizaineres Noras Gavares 2019. gadā Zaļās Villas kvartālā radītā projekta pamata, kas bija Noras maģistra darbs, noslēdzoties studijām Latvijas Mākslas akadēmijā. Kopienas dārzs tika radīts, balstoties atvērtības un līdzdarbības principos, projektā aktīvi iesaistot dažādas sabiedrības grupas un paaudzes. Šos principus iecerēts saglabāt un stiprināt arī kopienas dārza turpmākajā attīstībā.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu kopienas dārza vidi, projekta laikā plānots atjaunot, uzlabot vai izveidot no jauna dārza infrastruktūras elementus – augstās koka dobes, siltumnīcu, komposta novietni, ūdensapgādes sistēmu. Šo darbu projekta komanda uzticējusi veikt “Darbnīcu parks” meistariem, kas aizrautīgi eksperimentē ar ilgtspējīgu un videi draudzīgu dizaina risinājumu ieviešanu kā iekštelpā, tā ārtelpā. Jau šobrīd kvartāla teritorijā pie kafejnīcas “Kafijas Garāža” mājvietu radis “Darbnīcu parka” puišu radītais augu un sēklu maiņas punkts, kas aicina iedzīvotājus iesaistīties mantoto kultūraugu pavairošanas kustībā.

Īpašs ieguvums ne tikai dārza kopienai, bet arī citiem dārzniecības entuziastiem būs iespēja apgūt jaunas zināšanas piecu lekciju ciklā, kas būs pieejamas kopienas dārza “Audz” Youtube kanālā. Lekcijas vadīs Līga Eglīte, kas pazīstama arī kā Cēsu viduslaiku pils virtuves dārza dārzniece un idejas izauklētāja. Līga virtuozi spēj vēstīt gan par vēsturiskās un laikmetīgās dārzkopības attīstības niansēm, gan kultūraugu kopšanu, gan dārzā iegūtās ražas pilnvērtīgu izmantošanu. Pirmā lekcija “Publisko un kopienas dārzu vēsture Latvijā un pasaulē. Augstās dobes, darbarīki un aprites saimniekošana” jau nodota interesentu vērtējumam.

Ikviens, kam ir vēlme piedalīties kopienas dārza aktivitātēs un iepazīt tuvāk urbāno dārzkopību, aicināts maija pirmajās nedēļās apciemot Zaļās Villas kvartālu un aplūkot kopienas dārzu “Audz”, kur šajā laikā plānoti augsto dobju koka konstrukciju un augsnes atjaunošanas darbi.

Kopienas dārza “Audz” attīstības projektu līdzfinansē Siguldas novada pašvaldība un biedrība “Radītava Zaļā villa”. Plašāka informācija apskatāma kopienas dārza audz Facebook lapā un Instagram.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi