×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-07
Siguldas novada pašvaldības lēmums par kolektīvu dalību skolēnu dziesmu un deju svētkos

Pašvaldības speciālisti kopā ar interešu izglītības jomu koordinatoriem tikās attālinātā sanāksmē par Valsts izglītība satura centra piedāvātajiem iespējamajiem risinājumiem dalībai Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Izvērtējot epidemioloģisko situāciju valstī un prioritāri izvirzot nākamo mācību gadu, Siguldas novada speciālisti vienojās, ka kopīgu koncertu un pasākumu organizēšana tiks plānota tad, kad to atļaus epidemioloģiskā situācija. Siguldas novadā vairāku gadu garumā ir izveidojušās labas tradīcijas kopīgiem koncertiem, un tiklīdz apstākļi ļaus, novadā tiks plānoti koncerti un dažādi pasākumi, sagādājot prieku gan bērniem, gan viņu vecākiem.

Par bērnu iespējamo dalību dziesmu un deju svētkos ar anketas palīdzību tika apzināts arī vecāku viedoklis. Kopumā aptaujai atsaucās 348 vecāki, kuru bērni jau iepriekš bija pieteikti dalībai skolēnu dziesmu un deju svētkos. No aptaujātajiem lielākā daļa uzskata, ka šogad svētku pasākumi nav jāorganizē. Kā biežākais arguments minēta patlaban nestabilā situācija valstī Covid-19 pandēmijas dēļ, kā arī aizvadītais gads, kas nav bijis labvēlīgs kolektīvu mēģinājumiem.

Patlaban deju kolektīvi attālināti iesaistās video projekta īstenošanā, kas piedāvāts kā alternatīva skolēnu dziesmu un deju svētku deju lielkoncertam. Pielāgojoties apstākļiem, svētku radošā grupa aicina dejotājus iesaistīties fināla video klipa “Svinēt sauli” izveidē, kurā dalību pieteikuši arī novada skolu deju kolektīvi – Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas tautas deju kolektīvs “Vizbulīte”, Siguldas 1. pamatskolas tautas deju kolektīvs “Purenīte”, Allažu pamatskolas tautas deju kolektīvs “Avotiņi”, Laurenču sākumskolas tautas deju kolektīvs. Video klips tiek veidots, atspoguļojot šī laika realitāti – attālināto mācību procesu, nodarbības “Zoom” platformā, dejošanu vienatnē, ar distanci. Katra klašu grupa mācās savu deju kombināciju, kas ir turpat 2 minūtes gara. Filmēšanas dienā dejotāji pēc iepriekš saskaņota grafika dejos katrs savās mājās; vienā filmēšanas reizē vienlaicīgi tiks filmēti 25 dejotāji. Šobrīd no visas Latvijas video projektam pieteikušies kopumā ap 900 deju kolektīvi. Filmēšanas rezultātā taps video klips dejai “Svinēt sauli”, kurā dejotāji no visas Latvijas būs izdejojuši katrs savu dejas fragmentu. Video klips pēc tā publicēšanas būs pieejams arī plašākai auditorijai.

Mākslas pulciņu dalībnieki gatavojas dalībai vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstādei Jūrmalā. Savukārt Allažu pagasta Tautas nama bērnu folkloras kopa “Tiptaiņi” pašlaik strādā pie video izveides, kas būs kā sveiciens visiem Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi