×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-08
Aicina piedalīties kampaņā “Viegla šķirošanās” un nodot elektrotehniku

AS “Latvijas Zaļais punkts” un vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar Siguldas pilsētas SIA “Jumis” kampaņas “Viegla šķirošanās” laikā aicina Siguldas novada iedzīvotājus piedalīties nolietotās un vairs nevajadzīgās elektrotehnikas šķirošanas akcijā, kas līdz 31. maijam notiek šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”. Visi, kuri akcijas laikā uz laukumu nogādās savu nokalpojušo tehniku, piedalīsies izlozē par dažādām balvām.

Akcijā iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tai skaitā ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildus kopā ar elektroniku var nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

Visa akcijas laikā nodotā tehnika tiks uzskaitīta, lai pārspētu pērn īstenotās kampaņas “Elektronikas šķiratlons” rezultātu, kad tika sašķirotas vairāk nekā 410 tonnas iekārtu. Pēc akcijas norises visa tehnika tiks novirzīta otrreizējai pārstrādei. Lai to nodrošinātu, elektroiekārtas šķirošanas laukumā ir jānovieto tikai tām paredzētajā vietā un tām ir jābūt neizjauktām, piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati un citām komponentēm.

“Latvijas Zaļais punkts” atgādina, ka visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektrotehnikas iekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu un citas vielas.

Ņemot vērā Latvijā spēkā esošos Covid-19 dēļ noteiktos piesardzības pasākumus, ierodoties šķirošanas laukumā, iedzīvotāji aicināti ievērot distancēšanos un ierobežojumus attiecībā uz pulcēšanos. Tāpat pēc laukuma apmeklējuma rūpīgi jānomazgā rokas vai jāveic to dezinfekciju.

Kampaņu “Viegla šķirošanās” organizē AS “Latvijas Zaļais punkts”, SIA “Eco Baltia vide” un “Maxima Latvija” sadarbībā ar partneriem, un tās notiek vairāk nekā 30 novados visā Latvijā. Papildu informācijas par akcijas norisi pieejama Latvijas Zaļā punkta tīmekļa vietnē www.zalais.lv.

Informāciju sagatavoja:
SIA “Eco Baltia vide” Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Alise Zvaigzne


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi