×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-18
Aicina iesaistīties programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”

Siguldas novada bibliotēka aicina piedalīties 2021. gada lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”, kurā katrai vecuma grupai ieteiktās grāmatas lasa un vērtē bērni, jaunieši un arī pieaugušie. 2021. gada žūrijas grāmatu kolekciju veido 28 grāmatas no astoņām izdevniecībām. Siguldas novada bibliotēka saviem lasītājiem ir sagādājusi divus grāmatu komplektus (56 grāmatas), piedāvājot plašākam lasītāju lokam iesaistīties programmā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas iniciētā lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” ir vairāk nekā tikai lasīšanas veicināšana – tā ir arī socializēšanās, radošuma un iztēles attīstība, sarunas ģimenē un bērnu prieku vairojošs pasākumu cikls.

Bērni, jaunieši un vecāki lasīšanas veicināšanas programmā iesaistās brīvprātīgi, apņemoties, ka noteiktā laika posmā, līdz nākamā gada janvāra beigām, izlasīs un izvērtēs 6 grāmatas, kā arī aizpildīs elektronisko novērtēšanas anketu. Tātad bērni mācās uzņemties atbildību un izvēlas savu brīvo laiku pavadīt lietderīgi. Jo vairāk bērni lasa sava prieka pēc, jo labāki ir viņu sasniegumi arī citās jomās.

“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijā ir ne tikai jaunākās un aktuālākās grāmatas, bet ir arī dažādu žanru grāmatas. Tajā ir gan oriģinālliteratūra, gan dzeja, gan tulkotā literatūra.

Programma papildus piedāvā metodisko materiālu, kurā tuvāk aplūkotas kolekcijas grāmatas, sniegta papildinformācija, piedāvātas interaktīvas spēles, radošās rakstīšanas un citi mākslinieciskās pašizpausmes uzdevumi, testi.

Programma Latvijā veiksmīgi darbojas jau no 2001. gada. Kopējais finansējums 2021. gada programmas īstenošanai sasniedz teju 200 000 eiro. Programma darbojas vairāk nekā 600 bibliotēkas Latvijā un 68 diasporas centros 30 pasaules valstīs, kurās dzīvo latvieši, aptverot 20 000 lasītāju lielu auditoriju. Pateicoties Kultūras, kā arī Izglītības un Zinātnes ministriju atbalstam, grāmatas un programmas aktivitātes šogad nonāks ap 900 bibliotēkās un skolās.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi