×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-24
Pašvaldības policija aicina sakopt īpašumus un piegulošās teritorijas

Iestājoties vasaras sezonai, Siguldas novada Pašvaldības policija aicina sakopt īpašumus un tiem piegulošās teritorijas atbilstoši pašvaldības saistošajiem noteikumiem, tādējādi kopīgi rūpējoties par sakoptu pilsētvidi un novada teritoriju.

Pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar 2019. gada 21. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 5 “Par Siguldas novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu” daudzdzīvokļu dzīvojamo namu, nedzīvojamo namu teritoriju īpašnieki vai tiesiskie valdītāji nekustamajā īpašumā nodrošina:

  • regulāru zāliena pļaušanu (zāliena garums nedrīkst pārsniegt 15 centimetru augstumu);
  • teritorijas sakopšanu – apstādījumu uzturēšanu, atkritumu savākšanu;
  • krūmu, dzīvžogu, koku (koku vainagu) zaru apzāģēšanu, kas pavērsušies uz publiskā lietošanā esošās teritorijas gājēju ietvēm un brauktuvēm un traucē gājēju un transporta kustību, un to novākšanu.

Nekustamā īpašuma īpašniekam vai tā valdītājam ir jāveic arī nekustamajam īpašumam piegulošās teritorijas jeb publiskā lietošanā esošās teritorijas starp nekustamo īpašumu un brauktuves tuvāko malu (tostarp piebrauktuves, gājēju ietves (izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas), grāvju, caurteku, zālienu un citu apstādījumu) kopšanu. Ja nekustamajam īpašumam piegulošā teritorija līdz brauktuves malai pārsniedz 5 metrus, nekustamā īpašuma īpašnieks vai valdītājs nodrošina piegulošās teritorijas uzturēšanu 5 metru platumā no nekustamā īpašuma robežas. Zāliens pilsētas un ciemu teritorijās nedrīkst pārsniegt 15 centimetru augstumu arī īpašumam piegulošajā teritorijā, taču ārpus pilsētas un ciemu teritorijām zāliena nopļaušana jāveic vismaz vienu reizi periodā no 15. jūlija līdz 15. augustam.

Saistošo noteikumu prasību ievērošanas kontrole ir Pašvaldības policijas kompetencē, kas šobrīd īpašuma sakopšanai pievērš pastiprinātu uzmanību. Pašvaldības policija atgādina, ka par īpašuma nekopšanu un neuzturēšanu atbilstoši noteiktajām prasībām var tikt piemērots administratīvais sods.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Ieva Leja
- 2021-05-27 11:16

Vai tas attiecas tikai uz privātajām teritorijām vai arī pašvaldības? Saules parkā atkal parādījies latvānis!

Atbilde: Ieva Leja
Administrācija
- 2021-05-27 11:30

Privātīpašumi un tiem piegulošās teritorijas ir kopjamas privātīpašniekiem. Saules parks ir publiska teritorija un to apsaimnieko pašvaldība. Paldies par informāciju, nodosim atbildīgajiem speciālistiem latvāņa iznīcināšanai.

Pasākumi