×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-28
Mores pamatskola iegūst Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas atzinību

Noslēdzoties 2020./2021. mācību gadam, Mores pamatskola kļuvusi par Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu. Šonedēļ norisinājās šā mācību gada Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu 5. izlaidums, kas šoreiz noteikto pulcēšanās ierobežojumu dēļ notika attālināti, taču goda plāksne par uzņemšanu Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas statusā un pateicība par aktīvu dalību programmā Mores pamatskolai tika atsūtītas individuāli.

Dalība Vēstnieku skolu programmā sniedz atbalstu gan pedagogiem metodisko materiālu iegūšanā par Latvijas iespējām Eiropas Savienībā, gan skolēniem, sniedzot jauniešiem zināšanas par sevi kā Eiropas pilsoni.

Darbs pie kļūšanas par Vēstnieku skolu Mores pamatskolā tika uzsākts pirms 3 gadiem, kad sporta pedagogs un skolas metodiskās komisijas vadītājs Kalvis Grīnbergs ierosināja skolas administrācijai iesaistīt Mores pamatskolu Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu programmā. Pēc tam sekoja pedagogu un 9. klases skolēnu aktīva iesaistīšanās dažādās aktivitātēs – tikšanās Eiropas mājā, kurā notika dažādi semināri un sarunas ar eiroparlamentāriešiem, politiķiem, viedokļu līderiem. Tāpat tiešsaistē tika organizēti vairāki vebināri par Eiropu, vides saglabāšanu, līdztiesību, organizēti līderības vakari jauniešiem un citas gan skolēniem, gan skolotājiem izzinošas aktivitātes.

Aktīvā iesaistīšanās programmā ir veicinājusi skolas atpazīstamību ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā, kas palīdz jaunu kontaktu un sadarbības veidošanā ar dažādām institūcijām, piedāvājot iespēju gan šobrīd, gan nākotnē piedalīties starptautiskās apmācībās Latvijā un Eiropā.

Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas ir Eiropas Savienības mēroga programma, kuru sadarbībā ar pedagogiem īsteno Eiropas Parlamenta birojs Latvijā, nodrošinot dažādu Eiropas Savienības tēmu klātbūtni formālajā un neformālajā izglītībā. Programma tiek īstenota visās 27 Eiropas Savienības dalībvalstīs, tajā piedalās vairāk nekā 70 izglītības iestādes no Latvijas. Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu programma Latvijā darbojas 5 gadus, Mores pamatskolā aktivitātes norisinājās pēdējos 3 mācību gadus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi