×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-03
Novada tautas deju kolektīvi piedalās video projekta “Svinēt sauli” filmēšanā

Šogad skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, visticamāk, būs citādi, taču, lai rastu dejas prieku, Siguldas novada tautas deju kolektīvi ir atsaukušies Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoru aicinājumam piedalīties drošā svētku svinēšanā, kopīgi veidojot video projektu “Svinēt sauli”.

Aizvadītajā nedēļā Siguldas novada skolu tautas deju kolektīvi – kopskaitā 258 dejotāji no 3. līdz 12. klasei – piedalījās video projekta “Svinēt sauli” filmēšanā. Kopumā projekts aizņēma 8 dienas, filmēšanai notiekot paralēli 5 “attālinātās filmēšanas laukumos” tiešsaistes platformā Zoom. Video projekta veidošanā piedalījās 629 deju kolektīvi gan Latvijā, gan ārpus tās.

Siguldas novada dejotāji mēģinājumus uzsāka jau aprīļa vidū, lai veiksmīgi apgūtu deju kombinācijas katrā vecuma grupā. Mēģinājumi norisinājās gan klātienē, ievērojot valstī notiektos drošības ierobežojumus, gan attālināti platformā Zoom, lai katrs dejotājs varētu atrast savu individuālo dejas telpu, vietu un rakursu veiksmīgam video ierakstam.

Lai gan šī nebija ierastā dejošana visiem kopā, izjūtot savu kolektīvu uz viena dejas laukuma, sadodot rokas, rodot prieku no mūzikas ritma un deju soļiem, ieraksta dienā gan dejotāji, gan pedagogi visās vecuma grupās piedzīvoja pozitīvu satraukumu. Tas vēlreiz pierādīja, ka dejot ir laime.

Video materiāls tiks savienots video pēcapstrādē. Video klipā plānots parādīt gan horeogrāfu un deju skolotāju darbu attālinātajā mēģinājumu procesā, gan lielkoncerta etnogrāfisko orķestri mēģinājumu un koncerta apstākļos, gan dejotājus tautas tērpos, izdejojot “Svinēt Sauli” brīvā dabā.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi