×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-10
Koris “Spārni” 21. jūnijā piedalīsies garākās līgodziesmas izdziedāšanā

21. jūnijā, vasaras saulgriežos, vairāki simti dziedātāju Latvijā un visā pasaulē izdziedās “Gadsimta garāko līgodziesmu”, ko jau sesto gadu organizē Latvijas Radio 2. Līgodziesma no saules lēkta plkst. 4.29 līdz saules rietam plkst. 22.22 ar radio ētera starpniecību vīsies cauri visai Latvijai. Sekojot saules ceļam, līgošanā secīgi iesaistīsies kori un folkloras kopas no dažādiem Latvijas reģioniem un pat kontinentiem. Garākās līgodziesmas izdziedāšanā 21. jūnijā plkst. 6.15 no rīta varēs dzirdēt arī Siguldas jaukto kori “Spārni” ar diriģenti Līgu Ādamsoni.

Līdz 18. jūnijam līgošanas procesu ievadīs raidījumu cikls “Ielīgošana”, kurā notiks arī sazināšanās ar “Gadsimta garākās līgodziesmas 2021” dalībniekiem. Raidījumi Latvijas Radio 2 ēterā skanēs plkst.17.15, plkst. 17.45 un plkst. 18.15. Par katru kolektīvu plašāka informācija būs aplūkojama arī Latvijas Radio 2 tīmekļa vietnē, kur pieejama īpaša karte ar līgodziesmas skanēšanas vietām un dziedātājiem.

21.jūnijā “Gadsimta garākās līgodziesmas 2021” norise sāksies saullēktā plkst. 4.29, kad rīta agrumā radio ēterā izskanēs pirmās dziesmas, sagaidot garāko gada dienu. Turpinājumā līgodziesma no austrumiem uz rietumiem vīsies cauri visai Latvijai, un latviešu centriem Eiropā, Austrālijā un citviet pasaulē, ik pusstundu vai stundu uzkavēdamās katrā nākamajā vietā un 5–7 minūtes skanot tiešraidē Latvijas Radio 2 ēterā. Saulrietā, plkst. 22.22 līgodziesma izskanēs pašā Rīgas sirdī, kur to Doma laukumā aizvadīs jauniešu kora “Balsis” koncerts no plkst. 22.00 līdz 22.22.

Koris “Spārni” ar diriģenti Līgu Ādamsoni dibināts 1991. gadā un šogad svinēs 30 gadu jubileju. Koris sevi apliecinājis Pasaules koru olimpiādē, ar dziesmām pieskandēta Pētera baznīca Rīgā, dievnami Štūrē, Brēmenē, Falčepingā, Tamperē, Kauņā, arī tepat Allažos un Siguldā. Koris Latvijas Radio 2 atklāj, ka pandēmijas laiks dziedāšanas prieku tikai stiprinājis – mēģinājumi norisinājās tiešsaistes platformā “Zoom”, kā arī ārtelpā (pat uz slēpošanas kalna!), kā arī kopīgiem spēkiem tika sakopta Gaujas mala.

Plašāka informācija par “Gadsimta garāko līgodziesmu” apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi