×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-14
Gaujas peldvietā ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām

Veselības inspekcija jūnija sākumā veikusi Gaujas peldvietas peldūdens kvalitātes analīzes. Iegūtie rezultāti uzrāda, ka Siguldas pilsētas oficiālajā pludmalē pie Gaujas ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām, un tajā ir atļauts peldēties.

Peldvietu ūdens kvalitāte tiek pārbaudīta gan laboratoriski, gan vizuāli. Laboratorijā tiek noteikti ūdens mikrobioloģiskie rādītāji – fekālā piesārņojuma indikatori – zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki.

Atgādinām, ka Siguldas pilsētas oficiālā pludmale pie Gaujas ir iekļauta peldvietu ūdens kvalitātes monitoringa programmā 2021. gadam. Ūdens kvalitāti kontrolē Veselības inspekcija. Peldsezonas laikā, kas ir noteikta no 15. maija līdz 15. septembrim, peldūdens paraugi tiek ņemti katru mēnesi, kopumā piecas reizes.

Vienīgā oficiāli reģistrētā peldvieta Siguldas novadā ir Gaujas pludmale, kurā ir tīra vide, tiek nodrošināta drošība krastā un uz ūdens, kā arī pludmales teritorija ir atbilstoši labiekārtota. Tāpat sabiedrībai ir brīvi pieejama iespēja atpūsties pašvaldības īpašumā pie Jūdažu ezera un Roķēnu ūdenskrātuves.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi