×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-07
“Siguldas devonā” būs apskatāma Kristīnes Rubenes gleznu izstāde

No 15. jūlija kultūras centrā “Siguldas devons” būs apskatāma Siguldā dzimušās mākslinieces un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējas Kristīnes Rubenes gleznu izstāde “Cik dzīve ir dāsna!”. Izstādē apskatāmie darbi gleznoti ilgā laika posmā, katru darba detaļu rūpīgi pārdomājot un izstrādājot.

Kristīnes Rubenes izstāde “Cik dzīve ir dāsna!” “Siguldas devonā” ir pateicības izstāde. Pateicībā radīti darbi par visu to skaisto un harmonisko, kas mums ir apkārt, bet ko bieži vien piemirstam novērtēt. Skatoties Kristīnes gleznās, varētu teikt, ka tur paslēpies īpašs latviskuma kods, kaut kas īsts un patiess, kas uzrunā skatītāja dvēseli tā, kā tikai dzimtā vieta un bērnībā lasīto meža zemeņu smarža spēj.

Mākslinieces darbi izstādei tapuši ilgākā laika posmā, katrs no tiem gleznots mēnešiem, pārdomājot katru centimetru, klājot krāsas kārtu kārtām, lazējot, žāvējot un atkal un atkal lazējot. To varētu saukt par “lēno gleznošanu” – katra detaļa ir pārdomāta un izlolota.

Kristīne Rubene ir gleznotāja un pasniedzēja Latvijas Mākslas akadēmijā. Kristīne ir dzimusi Siguldā, un šī pilsēta viņai ir īpaša. Šī izstāde ir kā skatu punkta maiņa. Ja iepriekšējā izstāde “ES ESMU” Kalnciema kvartālā bija iedziļināšanās savās jūtās un emocijās, līdz sasniegta zināma harmonija, tad šobrīd skatiens vērsts uz ārpusi, aicinot skatītāju līdzi, skatīties un redzēt visapkārt.

Izstāde zālē “Silva” apskatāma no 15. jūlija līdz 8. augustam, darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Sestdien, 17. jūlijā, izstādes apmeklētājiem būs iespēja izstādē satikt un iepazīt mākslinieci.

Ieejas maksa izstādē – 2,50 eiro, arSiguldas novada iedzīvotāja ID karti – 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas ir otrdienas, kad ieejas biļete izstādē ir ar 50% atlaidi.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi