×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-12
Siguldā notiks Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā

Sestdien, 17. jūlijā, Fischer slēpošanas centrā norisināsies “VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā. Šogad sacensību trase piedzīvojusi izmaiņas – tajā vairs nebūs akmens sekcijas, to aizstās jauni nobraucieni. Pieteikšanās sacensībām notiek līdz 15. jūlijam tīmekļa vietnē www.lrf.lv.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas federācijas apvienojušas spēkus kopējam MTB Olimpiskā (XCO) krosa čempionātam. Tikmēr jau trešo gadu pēc kārtas sacensības norisināsies Fischer slēpošanas centrā Siguldā. Vienas no prestižākajām MTB sacensībām Latvijā šogad nesīs “VeloExpress” komandas vārdu, kas ne tikai paši aktīvi piedalās MTB sacensībās, bet arī sniedz savu atbalstu jaunatnes riteņbraukšanas attīstībai Latvijā.

Izmaiņas notikušas arī sacensību trasē. Lai arī starta un finiša vieta arī šogad būs Fischer slēpošanas centra stadionā, tomēr organizatori mainīja trases konfigurāciju. Nebūs ierastā akmens dārza, kā arī sekojošie tramplīni, taču tā vietā trasē iekļauti jauni, gari un visai prasīgi nobraucieni, kā arī kāpumi, kuri iepriekšējos gadus Latvijas čempionātā nav bijuši iekļauti. Trase noteikti fiziski nav kļuvusi vieglāka, tomēr tā būs pieejamāka tiem, kurus iepriekš no dalības atturēja akmens dārzs.

Savu dalību čempionātā apliecinājuši visi vadošie Latvijas kalnu riteņbraucēji. Viņu vidū būs 2017. gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs XCO krosā U-23 vecuma grupā Mārtiņš Blūms, daudzkārtējais Latvijas čempions MTB maratonā, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos MTB maratonā sekmīgi startējušais Oskars Muižnieks. Gaidāma arī 2018. gada Pasaules kausa posma elites grupas ceturtās vietas ieguvēja Arņa Pētersona dalība. Kopumā Latvijas čempionātā ātrākie tiks noteikti 17 vecuma grupās vīriešiem un sievietēm. Papildus notiks arī Open sacensības nelicencētajiem braucējiem.

Sacensību sākums plānots plkst. 10.00, kad trasē dosies jaunāko grupu braucēji. Elites vīru sacensības norisināsies ap plkst. 13.30.

Pērn par Latvijas elites čempioniem kļuva Mārtiņš Blūms un Katrīna Jaunslaviete-Kipure. Latvijas un Lietuvas absolūtos čempiona titulus tikmēr ieguva Blūms un lietuviete Katarzina Sosna.

Dalības maksa sacensībās – no 6 līdz 16 eiro.

Sacensības notiek ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs
Toms Markss

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi