×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-15
Šomēnes pirmās darba prasmes apgūst 100 skolēni

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, jau kopš 2010. gada īsteno skolēnu nodarbinātības projektu, sniedzot iespēju novadā deklarētiem jauniešiem strādāt un apgūt pirmās darba prasmes. Šovasar ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu darbavietas tiek nodrošinātas skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Arī šogad, tāpat kā pērn, vasaras nodarbinātības projekts norisinās jūlijā un augustā un jauniešiem ir iespēja strādāt divas nedēļas to uzņēmēju nodrošinātajās darbavietās, kuri apņēmušies ievērot valstī noteiktos piesardzības un slimību profilakses pasākumus un Veselības ministrijas ieteikumus. Šomēnes uzņēmēju nodrošinātajās darbavietās strādā 100 jaunieši, savukārt augustā – 78.

Šogad, tāpat kā pērn, saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem darbavietas tika nodrošinātas skolēniem no 15 gadu vecuma. Skolēni no 13 līdz 14 gadiem iepriekšējos gados ar darbu tika nodrošināti pirmsskolas izglītības iestādēs, taču patlaban tajās pēc Slimību un profilakses kontroles centra rekomendācijām nav ieteicams viņus nodarbināt, jo ir tieša saskarsme ar citiem cilvēkiem, tādējādi visu pušu drošībai skolēniem šajā vecuma kategorijā šovasar netika piedāvāta iespēja strādāt.

Vienošanās līgumus ar pašvaldību noslēguši un  darbavietas nodrošina 25 uzņēmēji, kā arī vairākas iestādes: SIA “Siguldas saldējums”, SIA “Livonija AV”, SIA “Landscape construction”, SIA “Tarzāns”, biedrība “Cerību spārni”, Turaidas muzejrezervāts, AS “Siguldas Būvmeistars”, biedrība “Mores muzejs”, Z/S “Saulstari-1”, SIA “Vestra”, SIA “BBS-Dizain”, SIA “Bucefāls”, SIA “Atika AC”, SIA “Makara tūrisma birojs”, SIA “Poligon 1”, SIA “Censuva”, SIA “Teltis pasākumiem”, SIA “Visi var”, biedrība “Peahen”, SIA “Beiker”, SIA “Nutri Boom”, SIA “Stirna ozolā”, SIA “Barakuda M”, SIA “Hagberg”, SIA “Bērnu centrs”; kā arī PA “Siguldas Attīstības aģentūra”, Kultūras centrs “Siguldas devons”, Mores pagasta administrācija un Allažu pamatskola.

Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansē Siguldas novada pašvaldība, uzņēmējiem jāsedz darba devēja sociālais nodoklis. Siguldas novada pašvaldība sedz izmaksas no valstī noteiktās minimālās darba algas par faktiski nostrādāto laiku – saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumos Nr. 656 “Noteikumi par minimālo mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu” noteikto stundas tarifa likmi. Skolēni strādā 2 nedēļas 4 stundas dienā (nepilnu darba dienu) laikā no 5. jūlija līdz 27. augustam.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi