×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-19
Aizvadīts "VeloExpress" Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā

Sestdien, 17. jūlijā, Siguldā lieliskā atmosfērā aizvadīts "VeloExpress" Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO). Vīru elitē par absolūto uzvarētāju kļuva cēsinieks Mārtiņš Blūms, kamēr dāmām nepārspēta izrādījās lietuviete Katrazina Sosna.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas federācijas apvienoja spēkus kopā, lai augstākā kvalitātē un sportiskajā konkurencē aizvadītu MTB XCO krosa čempionātu. Sacensības šogad godam nesa "VeloExpress" vārdu. Kopumā 20 vecuma un meistarības grupās startēja ap 200 dalībnieku. Viņu vidū vadošie elites sportisti.

Sacensības ar vietējās pašvaldības atbalstu norisinājās Siguldā esošā Fischer slēpošanas centra apkaimē. Trase salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bija kļuvusi fiziski smagāka. Papildus pārbaudījumu deva arī svelme, kas, īpaši kāpumos, no sportistiem prasīja pēdējos spēkus.

Vīru elitē otro gadu pēc kārtas dominēja Latvijas braucēji. No pirmā apļa vadībā izvirzījās mūsu šobrīd vienīgais profesionālais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms. Cēsinieks ar katru apli savu pārsvaru audzēja. Daudz interesantāka sacīkste bija par otro vietu. Oskara Muižnieka pozīcijas apdraudēja – Māris Bogdanovičs, Alekss Krasts, Mareks Balodis un Lauris Purniņš. Turpinājumā Muižnieks gan palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Tehnisku likstu piedzīvoja Krasts, kamēr trešajā vietā nostabilizējās Bogdanovičs. Viņu no Muižnieka pirms pēdējā apļa šķīra 25 sekundes.

Finišā pārliecinoši pirmais Mārtiņš Blūms. Viņš distancē pavadīja 1 stundu 28 minūtes un 19 sekundes. Otrā vieta Oskara Muižniekam (+00:05:38), bet trešā Mārim Bogdanovičam (+00:06:50). Pēdējos apļos lielisku ātrumu demonstrēja Rodžers Petaks, kurš pēdējos metros pārspēja Lauri Purniņu un izcīnīja ceturto vietu elitē. U23 vīru konkurencē pirmais Petaks, otrais viņa komandas biedrs no "ZZK" Mareks Balodis, bet trešais siguldietis Jēkabs Vītols ("Veloprofs").

Elites grupa:

  • 1. Mārtiņš Blūms, CST PostNL Bafang, 01:28:19
  • 2. Oskars Muižnieks, DTG – MySport, +00:05:38
  • 3. Māris Bogdanovičs, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, +00:06:50

U23 grupa:

  • 1. Rodžers Petaks, ZZK, 01:35:50
  • 2. Mareks Balodis, ZZK,  +00:02:14
  • 3. Jēkabs Vītols, Veloprofs.lv, +00:09:54

Dāmas veica ievadapli, kam sekoja četri pamatapļi. Pirmās divas vietas absolūtajā vērtējumā aizņēma lietuvietes ar titulēto Katarzinu Sosnu priekšgalā. Labākā no latvietēm elites un CFA apvienotajā grupā bija Zane Ķelpe, kurai absolūtajā vērtējumā trešā vieta un vēsturisks Latvijas čempiones tituls. Otrā vieta Latvijas čempionāta ieskaitē daugavpilietei Vijai Frīdai no "TK Sniegpulkstenīte".

Jāizceļ juniores Evelīnas Ermanes-Marčenko paveiktais. "ZZK" braucēja ne vien pārliecinoši uzvarēja junioru grupā, bet arī bija ātrākā starp visām Latvijas daiļā dzimuma pārstāvēm. Otrā vieta šajā konkurencē Lāsmai Elzai Vaivodei.

Sievietes:

  • 1. Zane Ķelpe, MTB Garkalne, 01:24:06
  • 2. Vija Frīda, TK Sniegpulkstenīte, +00:06:27

Junioru puišu grupā četru apļu sacensībās pārliecinoši ātrākais karstajā Siguldas trasē bija "KS Sporta klubs" pārstāvis Ronalds Blumbergs. Vairāk nekā sešas minūtes no viņa atpalika Oskars Jaunbērziņš, kamēr labāko trijnieku noslēdza "MSĢ" jaunais sportists Dominiks Timšāns. Jauniešiem valsts čempiona tituls Artūra Nummura rokās. "VeloExpress Scott"  braucējs aiz sevis atstāja komandas biedru Artjomu Sergejeviču. Trijnieku tikmēr noslēdza Alberts Smilktens. Šajā pat grupā meitenēm zelta godalgu ieguva "KS sporta klubs" braucēja Elīza Dombrovska.

Aizraujoši noritēja arī jaunāko grupu sacensības. U14 puiši un meitenes veica divus lielos apļus. Zēniem uzvarēja Bruno Brēde. Viņam 3 sekundes vēlāk sekoja Rauls Ukins, bet trešais bija Kristers Celitāns ("VeloExpress Scott"). Meitenēm pirmā Amanda Reilija Zariņa, otrā Laura Klismete, bet trešā Loreta Vaisūna.

Vīru amatieru CFA grupā par Latvijas čempionu kļuva "VeloExpress Scott" vienības braucējs Sandijs Kļaviņš. Tikmēr Master absolūtajā konkurencē pēdējā aplī uzvaru nodrošināja jaudīgais Kļaviņa komandas biedrs Atis Paksis. Papildus Latvijas čempionāta ieskaitei notika arī Open klases sacensības.

 

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi