×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-19
Siguldas novadā norit aktīva mežu ugunsgrēku dzēšana; iedzīvotāji aicināti ievērot ugunsdrošību

Ņemot vērā īpaši sauso un ugunsnedrošo periodu, Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, dodoties dabā, pļavās un mežos. 16. jūlijā Siguldas novada mežos un pļavās vairākās vietās izcēlās ugunsgrēks un radās spēcīgs piedūmojums, kā rezultātā darbu uzsāka ugunsdzēsēji glābēji no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības, kā arī Valsts meža dienesta. VUGD pārstāvji informē, ka dzēšanas darbi Silciema mežā, visticamāk, turpināsies vēl visu nedēļu biezā kūdras slāņa dēļ.

Tāpat saņemta informācija, ka šodien, 19. jūlijā, notikusi meža zemsedzes degšana 2,5 hektāru platībā Morē, bet nedēļas nogalē ugunsbīstamība novērsta Siguldas pilsētas centrā, Nurmižos, Lorupes apkaimē. Siguldas novada pašvaldība izsaka milzīgu pateicību ugunsdzēsējiem glābējiem par pašaizliedzīgu un svarīgu darbu, ko viņi veic visu iedzīvotāju drošībai un dabai!

VUGD atgādina ikvienam: nesmēķēt un nekurināt ugunskurus mežā un to tuvumā, nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem, jo ugunsgrēks var sākties no vismazākās dzirksteles, radot apdraudējumu iedzīvotājiem un zaudējumus mežu īpašniekiem. Pamanot meža vai jebkuru citu ugunsgrēku, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un pēc iespējas precīzāk jānorāda notikuma vieta!

Tāpat ugunsdzēsēji glābēji aicina iedzīvotājus izvērtēt situāciju, ja apdzīvotās vietas tuvumā izcēlies meža vai kūdras purva ugunsgrēks. Lai izvairītos no dūmu un to smakas iekļūšanas mājokļos, jāaizver logi un jānoslēdz ventilācija. Pēc iespējas jāuzturas ārpus piedūmotās vides, turpinot sekot līdzi situācijai vai ziņai par nepieciešamo evakuāciju, ja ugunsgrēks kļūst nekontrolējams un bīstams.

Saudzēsim sevi un dabu mums apkārt! 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi