×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-20
Tautas lietišķās mākslas studijas gatavojas Starptautiskajai Milānas dizaina mesei

Šī gada pavasarī Siguldas novada Kultūras centrs aizsāka tautas lietišķajai mākslai veltītu projektu “Latvju raksti. Citādība”, informatīvajos semināros iepazīstinot ar novitātēm tekstiliju veidošanā un īpašu uzmanību veltot otrreiz pārstrādājamu izejvielu izmantošanai. Tieši šī projekta ietvaros aizsākās sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pasniedzējām, tekstilmāksliniecēm Ievu Krūmiņu un Barbaru Ābeli.

Ar prieku jāatzīst, ka šī sadarbība vēršas plašumā, jo Siguldas novada tautas lietišķo studiju dalībnieces ir uzaicinātas apvienot spēkus ar Mākslas akadēmijas Dizaina un tekstilmākslas nodaļu pasniedzēju un studentu grupu, lai kopīgiem spēkiem radītu darbu izstādīšanai Starptautiskajā Milānas dizaina mesē, dizaina skolu paviljonā “Salone Satelitte”. Tā ir viena no nozīmīgākajām dizaina mesēm, tādēļ iespēja piedalīties darbu tapšanā ir lielisks radošs izaicinājums. LMA studentu un pasniedzēju grupa iecerējusi izstādes darbu veidot, izmantojot otrreiz pārstrādājamus materiālus un domājot par videi draudzīgu pieeju. To, kas tieši būs šis darbs, izlemt palīdzēs arī visi projekta dalībnieki.

Tieši tāpēc pagājušajā nedēļas nogalē tautas lietišķo studiju dalībnieces no jaunveidojamā novada – Siguldas, Mālpils, Krimuldas un Mores – tikās ar LMA studentiem un pasniedzējām, lai izmēģinātu spēkus dažādās tehnikās. Lietā tika likti gan lodāmuri un gludekļi, gan adatas un termospiede, šķietami nevajadzīgām lupatiņām, sintētiskām auklām, papīra turziņām un sulu tetrapakām piešķirot gan citu formu, gan raksturu.

Meistarklases turpināsies reizi mēnesī, eksperimentiem ar materiāliem un to izmantošanas tehnikām pāraugot izstādes darba koncepcijas radīšanā. Milānas mese norisināsies nākamā gada aprīlī, bet tajā izstādāmo darbu paredzēts pabeigt jau līdz šī gada beigām, lai pirms tam to varētu apskatīt arī Siguldā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi