×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-21
Aicina pieteikties pakalpojumu sniedzējus gida apmācību nodrošināšanai

Siguldas novada pašvaldība aicina pieteikties profesionāļus gidu apmācību organizēšanai. Šo apmācību mērķis ir sagatavot profesionālus gida pakalpojumu sniedzējus Siguldas novada pašvaldības teritorijā, kuri orientēsies dažādās savstarpēji papildinošās tēmās un būs apguvuši zināšanas, kas nepieciešamas gida pakalpojumu nodrošināšanai tūristu grupām vai individuāliem ceļotājiem. Pieteikumi uz e-pasta adresi info@sigulda.lv jāsūta līdz 4. augustam.

Pakalpojuma sniedzējam apmācību laikā jānodrošina teorētiskas un praktiskas lekcijas, lai būtu iespēja uzzināt par Siguldas novada un tā tūrisma nozares veidošanās vēsturi dažādos aspektos, kas saistīti ar kultūru, dabu, aktīvo atpūtu, uzņēmējdarbību un citām nozīmīgām tēmām, tostarp runas mākslu, stāstījuma veidošanas un kopsakarību saskatīšanas prasmes, grupas organizēšanas un vadīšanas prasmes.

Pakalpojuma sniedzēja uzdevums ir nodrošināt gidu apmācības 80 akadēmisko lekciju (45 minūtes) apjomā laika posmā līdz 3 mēnešiem, no pirmās lekcijas datuma līdz noslēdzošā eksāmena veikšanai. Vēlamais apmācību norises laiks ir no šā gada oktobra līdz decembrim darba dienu vakaros pēc plkst. 17.00.

Siguldas novada pašvaldība norāda, ka lektoru profesionalitāti un atbilstību lekcijas tēmai jāapliecina zināšanu kvalifikācijas vai profesionālo pieredzi apliecinošs dokuments (augstākās izglītības dokuments attiecīgajā nozarē un citi dokumenti, kas apliecina profesionālo pieredzi konkrētajā jomā ne mazāku par 5 gadiem).

Gidu apmācības jānodrošina tiešsaistes režīmā, savukārt praktisko iemaņu apgūšana jānodrošina klātienē – abus formātus nodrošinot ar ierakstu. Svarīgi atzīmēt, ka lekcijas būs nepieciešams ierakstīt un nodot glabāšanai PA “Siguldas Attīstības aģentūras” rīcībā arī pēc apmācību beigām.

Plašāka informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi info@sigulda.lv vai zvanot uz Tūrisma informācijas centru pa tālruni 26309557.

Pakalpojumu sniedzējam jānodrošina lekcijas par šādām tēmām:

  • tūrisma attīstības vēsture un kopsakarības Siguldas novadā;
  • Sigulda šodien – sociālekonomiskais raksturojums;
  • Gaujas Nacionālais parks – tūrisma galamērķis ar zīmolu “Enter Gauja”;
  • Sporta attīstības vēsture Siguldā tūrisma kontekstā;
  • Dabas aizsardzība Siguldas apkārtnē, dabas tūrisma infrastruktūra;
  • Gaujas senielejas vērtības, kultūrainava Siguldā;
  • Trīs vēsturiskie centri – Sigulda, Krimulda, Turaida. Veidošanās, savstarpējais konteksts un nozīme, svarīgākie vēstures fakti.
  • Ieskats jaunveidotajā Siguldas novadā un tā tūrisma objektos;
  • Siguldas attīstības vēsture – ieskats senvēsturē, Livonijas laiki, 17.–19. gadsimts, Siguldas pilsētas uzplaukums un vēsture kopš 19. gadsimta līdz mūsdienām. Papildus izcelt – Kropotkinu dzimtas nozīme Siguldas pilsētas attīstībā.  
  • Īpaši aizsargājamais kultūras piemineklis – Turaidas muzejrezervāts un tā vēsturiskais mantojums;
  • Siguldas personības – vēsturē un mūsdienās;
  • Militārais tūrisms Siguldas novadā;
  • Praktisko iemaņu apgūšana – uzņēmējdarbības organizēšanas pamatprasmes tūrismā, komunikācijas pamati, interpretēšanas prasmes, stresa noturība un problēmsituāciju risināšana, grupas vadīšana un organizatoriskās prasmes.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi