×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-30
Šonedēļ Siguldas novadā: Mājas kafejnīcas, Mārča Auziņa koncerts, franču šansons Krimuldā un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja savas brīvdienu aktivitātes izvēlēties no plaša piedāvājumu klāsta, iesaistoties gan sportiskās aktivitātēs, gan baudot mūzikas koncertus un mākslinieku izstādes, kā arī neizpaliks gastronomiskais baudījums, kā arī kapusvētki Mālpilī un Lēdurgā. Ar koncertprogrammu “Starp divām pilīm ieklausies” uzstāsies ģitārists Mārcis Auziņš, Mālpilī koncertēs Ira Dūduma un Gints Hartmanis, bet Krimuldas muižā ar franču šansoniem uzstāsies Ineta Rudzīte, Aivars Hermanis un Ēriks Upenieks, savukārt Inčukalnā apmeklētājus aicina Inčukalna amatierteātris. Sportiskāko aktivitāšu cienītāji aicināti turēt īkšķus par siguldiešiem badmintona sacensībās “Yonex Latvija International 2021” un florbola 3:3 turnīrā. Našķēšanās būs iespējama Mājas kafejnīcās, bet andelēšanās notiks iknedēļas Dubultprieka tirdziņā.

Piektdien, 30. jūlijā

  • No plkst. 9.00 Siguldā turpināsies šonedēļ iesāktais Eiropas U-17 reitinga turnīrs “Yonex Latvija International 2021”, uz kuru pieteikušies vairāk nekā 90 spēlētāji no 10 valstīm, tai skaitā Igaunijas – 23, Polijas – 16, Vācijas – 13, Lietuvas – 12, Ukrainas – 9, Beļģijas – 2, pa vienam no Itālijas, Izraēlas un Francijas, kā arī 22 jaunieši no Latvijas. Turnīru Latvija Siguldā organizē jau trešo gadu pēc kārtas un šajā reizē sportistiem šīs ir pirmās lielāka mēroga sacensības pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas.
  • Plkst. 19.00 koncertēs Mārcis Auziņš ar skanīgu un plūstošu koncertprogrammu “Starp divām pilīm ieklausies”, kas bija plānota Siguldas Jaunās pils terasē, taču laikapstākļu dēļ pārcelta uz Siguldas pils paviljonu. Koncertprogrammā līdzās albumā “Lielā plūsma” iekļautajai jaunradei varēs dzirdēt arīdzan īpaši koncertprogrammai tapušas ģitāras solo aranžijas skaņdarbiem no tādiem pasaules mūzikas smagsvariem kā “The Beatles”, “Sting”, Elvis Presley un daudziem citiem.
    Biļetes cena – 20 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs.
  • Plkst. 20.00 atpūtas parkā “Ezeriņi” Zvaigžņu ielā 22, Inčukalnā, apmeklētājiem būs iespēja baudīt Inčukalna amatierteātra brīvdabas izrādi “Zaļie mati”. Izrāde veidota pēc Karlo Goldoni komēdijas “Viesnīcniece” motīviem par enerģisku viesu mājas īpašnieci, kura atrod pieeju katram apmeklētājam. Viesu nams “Zaļie mati” atrodas ezera lieguma tauvas joslā, ko saimniece mēģinās atrisināt. Skatītājus gaida visdažādākie notikumi, pārpratumi un, protams, mīlestība.
    Biļetes cena – 3 eiro. Biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā, zvanot uz tālruņa numuru 29478251.
  • Plkst. 21.00 Mālpils Kultūras centrs aicina izbaudīt draudzības dienas koncertu kopā ar saviem draugiem un starptautiskajā draudzības dienā, 30. jūlijā, aicina uz koncertu Mālpils muižas dīķa saliņā, kur ar Vasaras vakara impresijām uzstāsties Ira Dūduma un Gints Hartmanis.
    Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 31. jūlijā

  • Plkst. 9.00 uzsāksies Eiropas U-17 reitinga turnīra “Yonex Latvija International 2021” noslēdzošā sacensību diena.
  • No plkst. 9.00 Dubultprieka tirdziņš Stacijas un Raunas ielas krustojumā. Pārdevēji tirdziņā ieradīsies ar savām automašīnām un no to bagāžniekiem tirgos savas personiskās mantas, kuras saimniecībā vairs nav noderīgas – apģērbus, apavus, velosipēdus, lustras, mēbeles, spoguļus, sīkos interjera priekšmetus, bērnu ratus, autokrēsliņus, sadzīves tehniku, datortehniku, grāmatas, personīgās kolekcijas un citas preces. Tālruņa numurs papildu informācijai 26833073.
  • No plkst. 10.00 Morē un Jūdažos risināsies projekta “Māksla palīdz saprast, pieredzēt un izdzīvot” radošās darbnīcas, kurās biedrības “LAUKKU” mākslinieki sadarbojas ar Siguldas novada iedzīvotājiem un piedāvā iespēju iepazīt mākslas darba tapšanu, māksliniecisko izpēti un dažādu žanru mākslas darbus ar mērķi veicināt izpratni par laikmetīgās mākslas nozīmi un iespējamo pielietojumu cilvēka dzīvē.
  • Plkst. 10.00 Siguldas 1. pamatskolā notiks jau otrā sacensību diena “Siguldas 3:3 turnīrā florbolā”. Pirmais posms sāksies plkst. 10.00 un paredzēts jaunākajiem turnīra dalībniekiem vecuma grupās 7–10 gadi un 11–14 gadi. Otrais posms sāksies plkst. 15.00 un paredzēts jauniešiem, sākot no 15 gadu vecuma.
  • Plkst. 14.00 Lēdurgas kapos notiks Luterāņu draudzes kapusvētki.
  • Plkst. 18.00 Krimuldas muižā koncertu cikla “Muzikālais kokteilis’21” laikā uzstāsies Ineta Rudzīte un ģitāristu duets “Bague Duo” franču Gypsy jazz koncertprogrammā “Le Chemin”. Inetas Rudzītes veidotajā koncertprogrammā iekļautas franču dziesmas jeb šansoni, koncertprogrammu papildinās “Bague Duo” – divu virtuozu ģitāristu duets, kurā apvienojušies meistari Aivars Hermanis un Ēriks Upenieks.
    Biļetes cena – 20 eiro, biļeti iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 (biļešu skaits ierobežots).

Svētdien, 1. augustā

  • No plkst. 9.30 līdz pat vakaram apmeklētājus uzņems deviņas Mājas kafejnīcas – saimniecības, vietējās ģimenes un arī ēdināšanas uzņēmumi, kas dižosies ar saviem kulinārajiem meistarstiķiem un aicinās izbaudīt lieliskas maltītes. Lai piedzīvojums būtu pilnīgāks, novadnieki un pilsētas viesi aicināti arī apskatīt apkārtnes tūrisma objektus. Ar Mājas kafejnīcu ēdienkartēm un piedāvājumu var iepazīties šeit. Mājas kafejnīcu apmeklējums ir iepriekš jāpiesaka.
  • Plkst. 11.00 ar kapusvētku dievkalpojumu Mālpils Evaņģēliski luteriskajai draudzei iesāksies kapusvētki Mālpils kapsētās. Pēc tam plkst. 12.00 kapusvētku dievkalpojums Mālpils Evaņģēliski luteriskajai draudzei notiks Torņkalna kapos, plkst. 14.00 dievkalpojums Mālpils Evaņģēliski luteriskajai draudzei gaidāms Rūķīšu kapos, kā arī dievkalpojums Mālpils katoļu draudzei Mālpils kapos.

Izstādes:

  • Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma izstāde “SET SOUND TO CAN LIS”, ko veidojis mākslinieču duets – latviešu vizuālā māksliniece Eva Vēvere un dāņu vokālā un performanču māksliniece Gudruna Holka (Gudrun Holck). Mākslinieces izstādē piedāvā skatītājiem noskatīties īsfilmu – intensīvu vizuālu un skaņas notikumu, ārpus valodas telpas, kas aktualizē vietas pieredzējuma tēmu un tuvāk iepazīstina ar dāņu ikoniskā arhitekta Jorna Utzona (Jørn Utzon) radīto mantojumu. Izstādes laikā Siguldas Jaunās pils salons kļūst par mākslas logu, caur kuru paskatīties uz citām vietām pasaulē, kuras, līdzīgi kā Siguldas pils kvartāls, piedzīvo funkcionālas pārmaiņas mijiedarbībā ar dažādiem laikmetiem, cilvēkiem un idejām.
    Siguldas Jaunā pils atvērta apmeklējumam katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī – 4,50 eiro, uzrādotSiguldas ID karti – 1 eiro. Draudzīgākas cenas ir ģimenēm ar bērniem, studentiem un senioriem.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma Siguldā dzimušās mākslinieces un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējas Kristīnes Rubenes gleznu izstāde “Cik dzīve ir dāsna!”. Izstādē apskatāmie darbi gleznoti ilgā laika posmā, katru darba detaļu rūpīgi pārdomājot un izstrādājot.
    Ieeja izstādē – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 20% atlaide.
  • Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā esošajās koprades laboratorijās apskatāma izstāde “Aspazija. Vētra”, kura vēsta par Aspazijas personības un daiļrades “vētrainajām šķautnēm”, uz cilvēktiesībām orientēto ideju novitāti un šo ideju pārmantojamību un aktualitāti mūsdienās. Vētras motīvs, kas raksturo dzejnieces izpausmes dažādās dzīves jomās, izmantots par ietvaru, lai izstādē atspoguļotu Aspazijas kā literātes, sabiedriskas darbinieces un dzīvesbiedres vētraino personību, viņas pausto ideju iespaidu uz sabiedrisko domu Aspazijas dzīves laikā un to nozīmi mūsdienās. Ieeja izstādē – bez maksas.
  • Siguldas novada bibliotēkā apskatāma interaktīva un vizuāli krāšņa izstāde “Saulains stūrītis”, kas veltīta Aspazijas dzejai. Izstāde uz Siguldu atceļojusi no muzeja “Aspazijas māja” Jūrmalā. Izstādes mērķauditorija ir pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni.
    Ieeja – bez maksas.

Pasākumi norisināsies, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

Foto: @official_atis_photography

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi