×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-30
Siguldā 8. augustā izskanēs opermūzikas koncerti

Pielāgojoties šī brīža situācijai, opermūzika netiek atcelta un tradicionālo Siguldas Opermūzikas svētku vietā biedrība “Siguldas Opermūzikas svētki” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību 8. augustā uzņems izcilas opermūzikas zvaigznes. Koncertos Siguldas Jaunās pils dārzā un pilsdrupu estrādē uzstāsies izcili un iemīļoti operdziedātāji no Latvijas un Bulgārijas, tai skaitā soprāns Krasimira Stojanova un tenors Mihails Mihailovs.

Opermūzikas svētki jau 28 gadus publiku Latvijā lutina ar spožu pasaules līmeņa mākslinieku dalību un neizpaliks arī šogad. Kā uzsver Siguldas Opermūzikas svētku biedrības vadītājs Dainis Kalns, viņa sapnis piepildījies, jo teju desmit gadus viņš vēlējies uz Latviju uzaicināt vienu no pasaules pērlēm Krasimiru Stojanovu.

Siguldā atkal satikšanās būs arī ar mūsu Latvijas operas pērlēm – Ilonu Bageli, Dināru Rudāni, Rinaldu Kandalincevu, Krišjāni Norveli un Edgaru Ošleju un virtuozo sitamo instrumentu apvienību “Brāļiem Grīnbergiem”. Operdziedātājs Edgars Ošlejs izceļ, ka koncertos būs sastopams gan romantiskais, gan dramatiskais, gan draiskais, kā arī būs dzirdama gan kamermūzika, gan operu ārijas.

Opermūzikas koncertus šogad atklās svētdien, 8. augustā, plkst. 14.00 Siguldas Jaunās pils dārzā, kur izskanēs koncerts-uvertīra “Mūzika dārzā”. Tajā piedalīsies Andris Lapiņš, Edgars Ošleja un Jana Lute, koncertmeistare – Inguna Puriņa. Ieejas biļetes cena: 20 eiro,Siguldas ID kartes īpašniekiem, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā līdz 30. jūlijam, 20% atlaide.

8. augustā plkst. 18.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks koncerts “Ceļojums opermūzikas pasaulē”, kurā piedalīsies pasaules operskatuves viena no spožākajām zvaigznēm soprāns Krasimira Stojanova un tenors Mihails Mihailovs no Bulgārijas. Viņu dziedājumu papildinās Latvijas operas pērles – Ilona Bagele, Dināra Rudāne, Krišjānis Norvelis, Edgars Ošleja un Rinalds Kandalincevs. Par īpašu pārsteigumu parūpēsies virtuozā sitamo instrumentu apvienība “Brāļi Grīnbergi”. Koncertu diriģēs Vladimirs Kiradžijevs (Vīne) un tajā piedalīsies arī orķestris. Šogad opermūzikas galā koncerts izskanēs arī par piemiņu bulgāru tenoram Kamenam Čaņevam, kurš mūžībā devās pēc Covid-19 saslimšanas. Ieejas biļetes cena: 30–60 eiro, Siguldas ID kartes īpašniekiem, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā līdz 30. jūlijam, 20% atlaide.

Pagājušajā gadā Siguldas Opermūzikas svētki diemžēl tika atcelti Covid-19 apstākļu dēļ, vīrusam dzīvību laupot arī vienam no svētku programmas dalībniekiem. Šogad opermūzikas galā koncerts izskanēs arī par piemiņu bulgāru tenoram Kamenam Čaņevam, kurš mūžībā devās pēc Covid-19 saslimšanas.

Šogad pēc vērienīgas rekonstrukcijas apmeklētājiem atvērta arī Siguldas Jaunā pils. 1878. gadā kņazu Kropotkinu būvētā Siguldas Jaunā pils no ārpuses saglabājusi tās neogotikas stilu, savukārt iekšpusē atjaunots 1937. gadā Rakstnieku un žurnālistu pils interjers nacionālā romantisma stilā. No 6. augusta pils salona telpās būs apskatāma mākslinieces Dinas Dubiņas izstāde, kurā apmeklētājus priecēs gan emaljas autortehnikā veidotās miniatūras, gan rotas un zīda tērpi. Opermūzikas koncertu apmeklētājiem, uzrādot koncertu biļeti, būs iespēja aplūkot pili, kā arī tajās esošās ekspozīcijas bez atsevišķas ieejas maksas.

Biļetes uz opermūzikas koncertiem nopērkamas tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Pasākuma organizatori atgādina, ka ieeja abos koncertos notiks tikai tādā gadījumā, ja apmeklētājs līdz ar personu apliecinošu dokumentu varēs uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu.

Youtube


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi