×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-04
Norisinās remontdarbi Jūdažu un Vainagu ielā; drīzumā tie uzsāksies Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielā

Šajā būvniecības sezonā gan Siguldas pilsētā, gan novadā norisinās ceļa remontdarbi vairākos ceļu posmos. Patlaban darbi turpinās Jūdažu un Vainagu ielā, pēc dokumentācijas sakārtošanas tie uzsāksies arī Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielā. Visi satiksmes dalībnieki aicināti ievērot remontdarbu zonās izvietotās ceļa zīmes un noteiktos satiksmes ierobežojumus!

Patlaban Vainagu ielā ir pabeigta komunikāciju izbūve un izbūvēts ūdensvads. Drīzumā ielā plānots demontēt asfaltu, lai varētu uzsākt rakšanas darbus un ielas seguma pārbūvi. Saskaņā ar Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijām Vainagu ielas segumu plānots atjaunot ar bruģi un uzstādīt ceļa zīmes “Dzīvojamā zona”, kuru darbības zonā braukšanas atļautais ātrums ir 20 kilometri stundā. Plānots, ka remontdarbi noslēgsies novembrī. Vainagu ielas pārbūvei pavasarī tika piešķirts valsts aizdevums 115 tūkstošu eiro apmērā valsts atbalsta programmā Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai, bet 15% (aptuveni 20 tūkstošu apmērā) paredzēti no pašvaldības budžeta.

Ceļa remontdarbi norisinās arī Jūdažu ielā, kur šobrīd notiek zemes klātnes izbūves darbi posmā no Augļu līdz Lauku ielai. Posms ir slēgts autovadītājiem, taču iedzīvotājiem piekļuve pie īpašumiem tiek nodrošināta. Jūdažu ielas pārbūves projekta laikā tiks veikta arī maģistrālā ūdensvada akas izbūve un noslēgarmatūras iebūve akā, kā rezultātā no ceturtdienas, 5. augusta, plkst. 8.00 līdz piektdienas, 6. augusta, plkst. 8.00 tiks pārtraukta ūdensapgāde visiem nekustamajiem īpašumiem Pīlādžu un Avotu ielā. Plašāka informācija par ūdensapgādes pārtraukumu apskatāma šeit. Plānots, ka pēc aptuveni divām nedēļām uzsāksies komunikāciju izbūve un zemes klātnes izbūve posmā no Lauku līdz Helmaņa ielai, arī šajā posmā ierobežojot satiksmes kustību. Piekļūšana pie īpašumiem tiks nodrošināta, taču, ja īslaicīgi pieeja pie īpašumiem tiks liegta, par to būvuzņēmējs pirms darbu veikšanas informēs privāti.

Jūdažu ielā tiks izbūvēts 2 metru plats gājēju un veloceļš, kā arī 6,5 metru plata brauktuve. Ielā tiks izbūvēts apgaismojums un sakārtotas iebrauktuves piegulošajos zemes gabalos. Būvniecības laikā tiks izbūvēti sadzīves kanalizācijas tīkli, ūdensvads un virsūdeņu novades sistēma. Jūdažu iela kalpos kā svarīgs savienojums starp Vidzemes šoseju un valsts reģionālo autoceļu P8. Remontdarbi šajā ielā turpināsies arī nākamgad. Jūdažu ielas pārbūvei pašvaldība saņēmusi 782 tūkstošu eiro aizdevumu.

Šogad iesāksies arī Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielas remontdarbi. Patlaban noris dokumentācijas un nepieciešamo saskaņojumu kārtošana, pēc kā atbilstoši laikapstākļiem pakāpeniski tiks uzsākti remontdarbi. Darbi turpināsies arī nākamgad. Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielas būvdarbu laikā tiks sakārtotas inženierkomunikācijas, kā arī izbūvēts apgaismojums. Projekta īstenošana plānota saskaņā ar Siguldas tematiskā plānojuma vadlīnijām un ielu segumi iegūs bruģētu virskārtu.

Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielas projektu realizācija šajā gadā bija iespējama, jo jau 2018. gadā izstrādātais ielu pārbūves projekts tika iesniegts finansējuma pieprasīšanai saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansējuma piešķiršanas kārtība”, kas paredzēja 15% pašvaldības līdzfinansējumu un valsts granta piešķiršanu pašvaldības prasītajā apjomā Šo ielu izbūvei plānots investēt turpat 2 miljonus eiro, no kuriem valsts finansējums piešķirts 1,5 miljonu apmērā.

Atgādinām, ka ceļu remontdarbi norisinās arī uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) no Siguldas līdz Inciemam, tostarp Gaujas senielejā, kā arī no Jūdažiem līdz Mālpilij. Tāpat remontdarbi notiek ceļa posmā no Siguldas līdz Stīveriem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi