×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-08-30
Siguldas Jaunās pils salonā atklāta Ivetas Šmitas izstāde “Fragmenti”

3. septembrī Siguldas Jaunās pils salonā tika atklāta mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti”. Izstādē apskatāmi vizuālās mākslas darbi, kas veidoti autortehnikā ar tušu uz zīda, taču daži darbi veidoti, izmantojot pašgatavotu alkšņa koka čiekuru tušu.

Izstādē “Fragmenti” apskatāmie mākslinieces darbi veidoti, iedvesmojoties no formas un emociju smalkuma. Tā ir portretu sērija vienkāršās pozās un mīmikā, gluži kā fragmenti kādā emociju notikumu lentē. Tiek lasīta ķermeņu valoda, mīmika un pozai tiek piedēvēta nozīme un nojausti stāsti. Šo stāstu izstāstīšanai kā materiāls tiek izmantots zīds, bet galvenais mākslinieciskais izteiksmes līdzeklis ir ar tušu veidota gaismēnas saspēle. Stāstu un emociju bagātību mēs varam tikai nojaust, ieskatoties katrā no portretiem.

Iveta Šmita ir dzimusi Siguldā. Šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļā, tekstilmākslas katedrā. Iveta par sevi stāsta: “Mani iedvesmo japāņu minimālisms un formas lakonisms, renesanses estētika, daba un mirkļa noskaņa. Uzskatu, ka māksla pastāv, lai visos veidos bagātinātu mūsu dzīvi. Savos darbos vēlos uzsvērt vienkāršību, domāju, ka tā var būt spēcīga. Darbos man patīk radīt atmosfēru, tā man ir svarīga.”

Iveta Šmita piedalās dažādās mākslinieku grupu izstādēs kopš 2018. gada. Iepriekšējā radošā darbība saistīta ar dizainu. 2018. gadā saņemta Latvijas Dizaineru savienības Gada balva dizainā, lietu dizaina kategorijā.

Izstāde Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma līdz 3. oktobrim katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00. 


Ieejas maksa Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem/skolēniem/pensionāriem ieejas maksa – 2,50 eiro, ar Siguldas ID karti – 1,00 eiro.

 

Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas darbi tiek veikti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta atbalstu. Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas izmaksas ir 5 789 048,94 eiro. Daļu no izmaksām – 499 999,50 eiro – sedz Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums, Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1 366 507,58 eiro, savukārt valsts budžeta finansējums ir 140 613,16 eiro. Projekta ietvaros plānotais enerģijas ietaupījums ir 173 840 kWh gadā. Projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 32 470,86 kg CO2/gadā.

 



Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi