×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-01
Jauno mācību gadu bērnudārzos un skolās uzsāk 5662 audzēkņi

Ar Zinību dienas svinīgajiem pasākumiem sācies 2021./2022. mācību gads, kurā mācības Siguldas novada bērnudārzos un skolās uzsāk 5662 audzēkņi. Siguldas novada vispārizglītojošajās skolās mācības uzsāk 3845 skolēni, kurus izglītos 436 pedagogi; šis būs pirmais mācību gads 430 pirmklasniekiem. Savukārt novada pirmsskolas izglītības iestādēs jaunas prasmes apgūs 1817 audzēkņi, par kuriem rūpēsies 194 pirmsskolas izglītības iestāžu pedagoģiskie darbinieki.

Vispārējo izglītību Siguldas novadā var apgūt 10 novada skolās – Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā, Siguldas 1. pamatskolā, Allažu pamatskolā, Mores pamatskolā, Laurenču sākumskolā, Krimuldas vidusskolā, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā, Mālpils vidusskolā un Inčukalna pamatskolā.

Savukārt par jaunāko novadnieku izglītošanu rūpējas 10 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes un 3 pirmsskolas izglītības grupas. Siguldas pilsētā atrodas “Ābelīte”, “Ieviņa”, “Pīlādzītis”, “Pasaciņa”, “Saulīte” un “Tornīši”. Krimuldas pagastā mazākie novadnieki dodas uz pirmsskolas izglītības iestādi “Ezerciems” un “Krimulda”, Mālpilī – “Māllēpīte”, bet Inčukalnā – “Minka” un tās filiāle “Lapsiņa”. Savukārt pirmsskolas izglītības grupas ir Allažu pamatskolā, Mores pamatskolā, kā arī Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā.

Talantīgāko un apņēmīgāko skolēnu izglītošana turpināsies arī 6 profesionālās ievirzes izglītības iestādēs – mākslu skolā “Baltais flīģelis”, Siguldas Sporta skolā, Inčukalna Mūzikas un mākslas skolā, Krimuldas Mūzikas un mākslas skolā, Mālpils Mūzikas un mākslas skolā, kā arī Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolā. Tāpat skolēniem būs iespēja apgūt daudzveidīgu interešu izglītības programmu piedāvājumu gan savās skolās, gan Siguldas novada Jaunrades centrā, gan citās izglītības iestādēs.

Vēlam veiksmīgu, radošu un zinībām pilnu jauno mācību gadu!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi