×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-02
Siguldas Jaunajā pilī 3. septembrī atklās izstādi “Grafikas vasaras skola 2021”

No 3. septembra Siguldas Jaunās pils pagraba Velvju zālē būs apskatāma “Grafikas vasaras skola 2021” dalībnieku radītie darbi. “Grafikas vasaras skola 2021” Siguldā piedāvāja profesionālas teorētiskas un praktiskās meistarklases jauniešiem, kuri vēlas plašāk iepazīt dažādās grafikas tehnikas. Meistarklašu laikā, profesionālu mākslinieku iedvesmoti, jaunieši veidoja izstādē apskatāmos darbus.

“Grafikas vasaras skolā 2021”, kas šogad norisinājās no 9. līdz 13. augustam, pulcējās 13 radoši jaunieši. Četrās nodarbībās kopā ar profesionāliem māksliniekiem tika veidi darbi linogriezuma (meistarklasi vadīja Kristīne Belte, Jūrmalas mākslas skola), folijas litogrāfijas (meistarklasi vadīja Lāsma Pujāte-Stūre, Grafikas kamera), cianotīpijas (meisarklasi vadīja Sandra Dikmane un Mairita Ķuze-Nakoskina, Gulbenes mākslas skola) un dobspiedes tehnikās (radošais atbalsts: studijas Peahen izveidotāja Patricija Brekte-Pannetjē). 

Izstādē “Grafikas vasaras skola 2021” piedalās jaunie mākslinieki: Līva Veikina, Anna Leilande, Nora Vismane, Santa Borisova, Madara Elizabete Balode, Marija Kuzmina, Elīza Pole, Hugo Kocers, Nora Jansone, Elma Kalhoja, Rūta Kaukule Estere Adiene un Amidaila Freimane.

“Grafikas vasaras skola 2021” kopizstāde Siguldas Jaunajā pilī apskatāma līdz 3. oktobrim darba dienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00.

Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, ar Siguldas ID karti – 1,00 eiro.

Projekts “Grafikas vasaras skola” Siguldā tiek īstenots jau otro reizi, mākslinieces Patricijas Brektes-Pannetjē studijā “Art Studio Peahen” un sadarbības partneru telpās. Piecu dienu laikā nodarbībās jaunie mākslinieki ieguva gan praktiskas zināšanas, gan arī teorētiskajās lekcijās uzzināja par dažādām grafikas tehnikām, pārējā laikā notika dalībnieku izzinošais periods, iepazīšanās ar vietējiem Vidzemes māksliniekiem, viņu darbnīcu izpēte, radošas darbnīcas un apkārtējās kultūras izpēte.

“Grafikas vasaras skolas” mērķis ir caur praktisku darbu un radošiem eksperimentiem paplašināt izpratni par grafiku un amatniecību, popularizēt to. Projekta mērķis ir jauniešu kvalitatīva kultūrizglītība vasaras periodā un radoša darbošanās, izzināšana, sadarbošanās ar uzaicinātajiem grafikas jomas speciālistiem. Projekts tiek veidots ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

 

Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas darbi tiek veikti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta atbalstu. Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas izmaksas ir 5 789 048,94 eiro. Daļu no izmaksām – 499 999,50 eiro – sedz Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums, Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1 366 507,58 eiro, savukārt valsts budžeta finansējums ir 140 613,16 eiro. Projekta ietvaros plānotais enerģijas ietaupījums ir 173 840 kWh gadā. Projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 32 470,86 kg CO2/gadā.



Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi