×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-03
Siguldas novadā norisināsies militārās mācības “Sudraba bulta 2021”

Militāro mācību “Namejs 2021” laikā no 13. līdz 19. septembrim Siguldas novada teritorijā norisināsies militārās mācības “Sudraba bulta 2021”, kurās kopumā piedalīsies 2500 karavīru no 16 valstīm.

Mācības tiks organizētas trīs daļās, un tieši trešā mācību daļa sastāvēs no visas Mehanizētās kājnieku brigādes došanās uzdevuma izpildei ārpus tās pastāvīgās izvietojuma vietas – Ādažu bāzes. Šogad par apvidu mācībām ārpus poligona izvēlēta Siguldas apkārtne – Allažu, Krimuldas, Mālpils, Mores pagasts. Lai gan Sigulda nav tālu no Ādažu bāzes, šo spēku pārvietošanas laikā darbībā tiks  pārbaudītas procedūras gan plānojot, gan īstenojot liela mēroga spēku pārvietošanu. Praksē tas nozīmēs, ka Siguldas virzienā dosies gan Latvijas karavīri ar savu kaujas tehniku, gan sabiedrotie, līdzi ņemot savu bruņojumu.

Lai iespējami mazāk traucētu iedzīvotājiem un uz Vidzemes šosejas neradītu nevajadzīgus sastrēgumus, kaujas tehnikas pārvietošana pamatā plānota nakts stundās. Atsevišķu vienību pārvietošanās var notikt arī pa dienu, tādējādi jārēķinās, ka mācību laikā varētu būt iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

Visas karavīru un militārās tehnikas aktivitātes notiks ar zemju īpašniekiem saskaņotās teritorijās un pa koplietošanas ceļiem. Pēc mācībām tajās izmantotās teritorijas tiks sakoptas un novērsti bojājumi, ja tādi būs radušies.

Aicinām iedzīvotājus un pilsētas viesus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un nesatraukties, redzot karavīrus un bruņoto spēku transportlīdzekļus!

Foto: NBS Mācības "Sudraba bulta"/srž. Ēriks Kukutis /Aizsardzības ministrija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi