×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-14
Atklāta kultūras centra “Siguldas devons” 4. sezona

Ir sākusies kultūras centra “Siguldas devons” 4. sezona, tā atklāta ar 4 krāšņiem pasākumiem, kurus vieno 4 mākslas formas – literatūra, māksla, mūzika un deja.

Sadarbībā ar biedrību “LAUKKU” izrādīts laikmetīgais mūzikls “Balss no beletāžas”, kas Latvijas skatuvei formas un satura ziņā ir iepriekš nepieredzēts formāts.

Siguldas stacijas laukumā Koprades laboratorijās nu skatāma interaktīva izstāde “Vārda pēc”, kas rosina uz literatūru skatīties no cita skatu punkta un iepazīstina ar Siguldas novada literāro mantojumu. Pirmajam pieteikumam izvēlēti autori Pauls Bankovskis, Guntars Godiņš, Andris Marts, Ivande Kaija, Edvīns Raups, Anšlavs Eglītis, Imants Ziedonis, Luīze Pastore, Jānis Sudrabkalns, Garlībs Helvigs Merķelis, Valda Mora, Leons Briedis, Doku Atis, Māra Ozola, Artis Ostups un Inga Ābele. Savukārt Diānas Lelis izstāde “meta. Laiks” ir kā personības meklējumu spogulis, kas parāda šo jauno pasaules reflektēšanas ceļu. 

Kultūras centrā “Siguldas devons”  turpinām mākslas izstāžu piedāvājumu un visu septembri skatāma mākslinieces Dinas Ābeles gleznu izstāde “Plūduma pieskāriens”. Darbu izstādē apskatāmas pēdējā laikā tapušas krāsainas un abstraktas gleznas, kuras papildinātas ar faktūru un kausēta stikla elementiem, kā arī mākslinieces sarakstītām haikām.

Cauri piedzīvojumu, dzīves un iedvesmas stāstiem, par personībām kultūrā, mākslā, dejā, literatūrā un mūzikā, ar siguldiešiem jau iemīļoto pasākumu ciklu “Devona ceļojums”, noslēdzās kultūras centra “Siguldas devons” 4. sezonas atklāšana.  Šoreiz “Devona ceļojums” kopā ar iemīļotiem Siguldas māksliniekiem ļāva doties mākslas piedzīvojumā tepat uz Siguldu.

Kultūras centrs “Siguldas devons” 4. sezonā turpinās sadarbību ar koncertorganizācijām un profesionālajiem teātriem un apmeklētājiem piedāvās iespēju daudzveidīgi atpūsties un gūt iedvesmu dažādajās formās un žanros.

Īstenojot Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Siguldas novada Kultūras centra ēkā”, 2018. gadā pabeigti kultūras centra “Siguldas devons” rekonstrukcijas darbi. Domājot par energoefektivitāti, būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas, apkures, apgaismojuma un kondicionēšanas iekārtas. Enerģijas patēriņš apkurei plānots 32,60 kWh/m2 gadā, projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 44 568,79 kg CO2/gadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi