×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-16
Piedzīvo dabas un piedzīvojumu terapijas aktivitātes Siguldā

1. un 2. oktobrī Siguldā norisināsies vēl nebijis pasākums Latvijā un Baltijā – piedzīvojumu un dabas terapijas konference ar dažādām meistarklasēm un aktivitātēm. “Adventure Therapy Sigulda” pasākuma laikā būs iespēja gan uzzināt, kas ir piedzīvojumu un dabas terapija, gan doties kādā no piedzīvojumiem, kurus meistarklašu veidā piedāvās piedzīvojumu terapijas praktiķi un āra dzīves entuziasti. Interesentiem būs iespēja izmēģināt meža terapiju, pārbaudīt savus spēkus, dodoties izturības pārgājienā, doties piedzīvojumos pa mežiem ar fatbike riteņiem, izmēģināt savu līdzsvaru uz slackline, jaunajām māmiņām doties mini ekspedīcijā kopā ar saviem mazajiem ķipariem un daudz vēl dažādu piedzīvojumu. Ar meistarklašu programmu var iepazīties šeit. Dalībnieku skaits ir ierobežots.

Savukārt konferencē būs iespēja dzirdēt piedzīvojumu un dabas terapijas ekspertus gan no ārvalstīm, tostarp Lielbritānijas, Itālijas, Norvēģijas, Jaunzēlandes, Kanādas un Spānijas, gan pašmāju speciālistus no izglītības, sociālās, medicīnas jomas, kā arī no piedzīvojumu pasaules. Konference notiks gan klātienē, gan tiešsaistē. Ar konferences programmu var iepazīties šeit.

“Adventure Therapy” konferences nedēļa tiks ieskandināta 27. septembrī 18.30 tiešsaistē platformā “Zoom” ar atklāšanas lekciju par piedzīvojumu un dabas terapiju, kuru vadīs kanādiešu izcelsmes piedzīvojumu terapijas praktiķis, autors, Viktorijas Universitātes pasniedzējs Dr. Nevins Harpers. Lekciju klausīties būs iespējams šeit.

“Piedzīvojumu terapijai ir liels potenciāls medicīniskajā un sociālajā rehabilitācijā, jo tā piedāvā iespējas, kuras terapijas kabinetā nav pieejamas – tiek piedzīvota jauna vide un aktivitātes, kas rada pozitīvu stresu. Tā pārvarēšana ar atbalsta palīdzību, ļauj apgūt jaunus uzvedības modeļus, kas pamazām terapijas laikā tiek nostiprināti. Īpaši svarīgi tas ir pēc Covid periodā, kad sabiedrības un indivīdu uzvedības modeļi ir mainījušies, un arvien biežāk ir nepieciešama profesionāļu palīdzība mentālās veselības uzlabošanā. Strādājot grupā, tiek attīstītas arī sociālās prasmes, savukārt caur dažādām metaforām rodas jaunas atziņas par sevi un pasauli mums apkārt. Piedzīvojumu aktivitātes veicina arī fizisko veselību, dabai ir dziedinošs efekts, kas ļauj pārvarēt trauksmi, izkāpt no savas galvas un izplesties,” norāda Unda Avota, Latvijas Ergoterapeitu Asociācijas valdes locekle, “Adventure Therapy Latvia” domubiedru grupas pārstāve.

Ir dažādas terapijas, kuras piedāvā speciālisti. Daudzas no tām ir sarunu veida, kabinetos, dažas ar spēļu un mākslas elementiem, bet tikai retās ir dabā, ar piedzīvojumiem un izkāpšanu ārpus savas komforta zonas. Terapijas aktualitāte strauji pieaug, pieaugot pandēmijas ietekmē radušajām fiziskajām un emocionālajām problēmām. Pasaulē jau ilgāku laiku speciālisti, arī tie, kuru prakses ierasti ir kabinetos, papildina savas prakses, ar klientiem dodoties dabā un pielietojot piedzīvojumu terapijas elementus. Arī Latvijā pieaug interese par šāda veida pieeju. Konferencei un meistarklasēm aicināti pieteikties gan profesionāļi no dažādām darbības jomām – medicīnas, rehabilitācijas, ergoterapijas, psiholoģijas, sociālā un jaunatnes darba sfēras, izglītības, piedzīvojumu un tūrisma un citām sfērām, gan tie, kuri vēlas pamēģināt un saprast, kā šis terapijas veids darbojas.

Pateicoties Latvijas veselības tūrisma klastera un Siguldas novada pašvaldības atbalstam, dalība konferencē ikvienam interesentam ir bez maksas. Projektu organizē “Adventure Therapy Latvia” sadarbībā ar Latvijas veselības tūrisma klasteri un Siguldas novada pašvaldību. Projektu atbalsta Pasaules un Eiropas piedzīvojumu terapijas organizācijas IATIC un ATE. Projekts tiek īstenots un to līdzfinansē ERAF projekta “Latvijas veselības tūrisma klasteris” Nr. 3.2.1.1/16/A/010 ietvaros.

Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.piedzivojumuterapija.lv.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi