×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-17
Sigulda aicina nepalaist garām rudens iestāšanos, vērojot lapu dzeltēšanu tiešsaistē

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs uzstādījis tiešsaistes kameru virs Gaujas senielejas Siguldas Jaunās pils tornī, lai pilsētas viesi, kuri jau šobrīd nevar sagaidīt zelta lapu sezonas iestāšanos, nepalaistu garām gaidīto mirkli.

Krāsainais un krāšņais zelta lapu rudens jau izsenis vilina ne tikai ārzemju, bet arī pašmāju tūristus, un Sigulda kā rudens galvaspilsēta ir gatava uzņemt viesus, piedāvājot piedzīvojumus, pastaigas, gardēžu izklaides, kā arī dabas terapiju šajā interesantajā un mainīgajā laikā. Lai noķertu īsto brīdi, kad doties baudīt Siguldas aizraujošos dabas skatus, pilsētas viesi aicināti ieskatīties tiešsaistes kamerā.

 

 

Lai izvēlētos savām interesēm un fiziskai sagatavotībai atbilstošu pastaigu, Tūrisma informācijas centrā (Ausekļa iela 6 un Turaidas iela 2A, Sigulda) pieejami vairāki pastaigu maršruti Siguldā un tās apkārtnē, aptverot Gaujas senielejas labākās skatu vietas, Turaidas gravas un alas, kā arī Gaujas krastus no Siguldas līdz pat Rāmkalniem vai Krimuldai. Populārākos Siguldas tūrisma maršrutus iespējams atrast tourism.sigulda.lv. Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka šoruden valsts autoceļš P8, kas savieno Siguldu un Turaidu, Krimuldu, Inciemu piedzīvo vērienīgus pārbūves darbus, tāpēc, izvēloties šo maršrutu, aicinām rēķināties ar papildu ceļā pavadīto laiku vai izvēlēties Gaujas senieleju baudīt, automašīnu atstājot Siguldas centrā.

Šoruden Sigulda papildus jau esošajām daudzveidīgajām aktīvās atpūtas un apskates objektu vietām kļuvusi par mājvietu dabas un piedzīvojumu terapijai. Līdz pat 15. oktobrim “Adventure Therapy” vērsīs īpašu uzmanību uz piedzīvojumu un dabas terapijas potenciālu risināt Covid-19 pandēmijas ietekmē samilzušās cilvēku mentālās veselības problēmas, piemēram, nošķirtības sajūta, nomāktība, trauksme, paaugstināts stress, depresija un citas. Lai iepazītu šo terapijas veidu, Siguldas novada teritorijā norisināsies meistarklases, pārgājieni un sarunas, kā arī starptautiska, multidisciplināra konference jomas profesionāļiem un citiem interesentiem par piedzīvojumu un dabas terapiju. Plašāka informācija pieejama piedzivojumuterapija.lv.

Tāpat svarīgi atzīmēt kalendārā 25. septembri, kad tiks atklāta zelta rudens lapu sezona un pasākuma laikā būs iespēja apmeklēt dizaina tirgu, piedalīties dažādās spēlēs un aktivitātēs, nobaudīt street food ēdienu labāko restorānu izpildījumā, kā arī priecēt ausis un sirdi kopā ar mūziku grupām “Čipsis un Dullais”, kā arī “Dziļi violets”. Plašāka informācija pieejama šeit.

Siguldas novads ir kļuvis plašāks un rudens krāšņums baudāms arī Krimuldā, Raganā, Inciemā, Lēdurgā, Mālpilī, Inčukalnā un Gaujā. Aicinām apmeklēt arī Turaidas muzejrezervātu, Kubeseles dabas taku, Lēdurgas dendroparku, Mālpils dabas taku un Inčukalna parkus, lai sajustu un sasmaržotu rudens dvesmu ārpus pilsētas burzmas.

Lai ērti novietotu automašīnu Siguldas pilsētas centrā, ieraksti viedierīcēs šīs adreses, lai pēc iespējas tuvāk apskates objektam varētu atstāt savu spēkratu:

  • Pils ielā 16A (iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem);
  • Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma);
  • Jāņa Poruka ielā 14 (pie gaisa trošu ceļa vagoniņa stacijas);
  • Lāčplēša ielā 3A (pie Siguldas poliklīnikas);
  • Šveices ielā 17 (pie koncertzāles “Baltais flīģelis”);
  • Raiņa ielā 3B (pie pašvaldības Pakalpojumu centra);
  • Pils ielā 10 (pie kultūras centra “Siguldas devons”);
  • Ausekļa ielā 3 (pie veikala “Elvi”);
  • Krišjāņa Barona ielā 10 (pie Siguldas pilsētas vidusskolas);
  • Puķu ielā (Fischer slēpošanas centra stāvlaukumā);
  • labvēlīgos laikapstākļos automašīnas varēs novietot zāliena teritorijā pie panorāmas rata Svētku laukumā.

Tāpat uz Siguldu ērti var doties ar sabiedrisko transportu – autobusu vai vilcienu –, un tālākās savās gaitās doties ar velosipēdu vai izmantot velonomu tepat Siguldas pilsētas centrā.

Atceries par savu un apkārtējo drošību, ievēro noteiktos ierobežojumus un 2 metru distanci, ko Siguldā mēra ar Siguldas spieķi, kad to izstiepj abos virzienos abās rokās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi