×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-21
Izglītības iestādes aicinātas iesaistīties kampaņā “Tīrai Latvijai”

Siguldas novada izglītības iestādes ir aicinātas piedalīties un pieteikties dalībai Latvijas plašākajai vides izglītības un otrreizējo izejvielu vākšanas kampaņai “Tīrai Latvijai”, kuru ikgadēji organizē “Zaļā josta”. Katru mācību gadu kampaņa apvieno simtiem izglītības iestāžu, lai ne tikai praktiski iesaistītos papīru, kartonu un izlietoto bateriju nogādē pārstrādei, bet arī ar dažādu izglītojošu aktivitāšu palīdzību mācītos mazināt pašu radīto atkritumu apjomu un rūpēties par vidi.

2021./2022. mācību gadā kampaņas “Tīrai Latvijai” laikā bērnus un jauniešus kopā ar ģimenēm aicina iesaistīties divās disciplīnās – makulatūras un izlietoto bateriju vākšanā, sacenšoties savstarpēji par savākto apjomu un rezultātā arī par videi draudzīgām balvām. Abās konkursa disciplīnās aicinātas piedalīties pirmsskolas, vispārējās un profesionālās izglītības iestādes, kā arī interešu izglītības iestādes no visas Latvijas.

Dalībnieku pieteikšanās norisinās līdz 2022. gada martam, reģistrējot izglītības iestādi konkursa datu bāzē www.tirailatvijai.lv. Otrreizējās izejvielas – nevajadzīgi papīra un kartona izstrādājumi, kā arī izlietotās baterijas – tiks vākti līdz 2022. gada martam. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 2022. gada maijā.

“Zaļā josta” rīkotie konkursi mācību iestādēm ir guvuši plašu atsaucību valsts mērogā. Arī šogad visi otrreizējo izejvielu vācēji ne tikai piedalīsies cīņā par vērtīgām naudas balvām, bet arī saņems garantētas dāvanas par ieguldījumu tīras Latvijas veidošanā. Par katru savākto makulatūras tonnu skolas saņems otrreizēji pārstrādātu papīru.

“Zaļā josta” iesaista Latvijas skolēnus un pirmsskolas vecuma bērnus makulatūras vākšanas kampaņā jau 18. reizi, bet izlietoto bateriju vākšanā – 15. reizi. Pagājušajā mācību gadā, piedaloties 87658 izglītības iestāžu audzēkņu ģimenēm no 349 mācību iestādēm, pārstrādei nogādātas 587,972 tonnas makulatūras.  


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi