×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-21
Aicina pieteikties “Atvērto ģeotelpisko datu hakatonam skolēniem 2021”

Siguldas novada izglītības iestādes aicinātas pieteikties Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas organizētajā “Atvērto ģeotelpisko datu hakatonā skolēniem 2021”, kas norisināsies no 7. oktobra līdz 4. novembrim tiešsaistē. Dalību iespējams pieteikt līdz 4. oktobrim.

Šis ir jau tradicionāls ikgadējs Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas pasākums, kas tiek organizēts, lai izglītotu jauniešus par atvērto datu pieejamību un to nozīmi jaunu, noderīgu pakalpojumu izstrādē. Šī gada mērķis ir veidot izpratni par atvērtajiem ģeotelpiskajiem datiem un to ietekmi sabiedrības ikdienas dzīvē.

Skolēnu uzdevums hakatonā ir veicināt radošu, inovatīvu un praktisku atvērto datu izmantošanu sabiedrībai noderīga produkta vai pakalpojuma radīšanai, izmantojot tehnoloģijas. Savukārt beigās dalībniekiem ir jārada inovatīva lietotne, kas, izmantojot atvērtos ģeotelpiskos datus, risina sabiedrībai būtisku problēmu. Vērtējot rezultātus, tiks ņemta vērā idejas dzīvotspēja un sociāli ekonomiskais ieguvums, tāpat arī prezentācija un idejas progress jeb tas, cik tuvu tas ir gaidāmajam rezultātam. Trīs komandas, kas saņems augstāko punktu skaitu, un to piesaistītie eksperti saņems naudas balvas.

Dalība hakatonā ir bez maksas, tajā aicināti piedalīties Latvijas vispārizglītojošo, profesionālo izglītības iestāžu, kā arī interešu izglītības iestāžu audzēkņi, kuri sasnieguši 10.–12. klases vecumposmu. Piesakoties hakotanam, komanda tiek veidota no 1 līdz 5 skolēniem, katrai komandai jābūt piesaistītam vienam ekspertam vai skolotājam, vai citam pilngadīgam ekspertam.

Ar hakatona noteikumiem un pieteikšanās kārtību var iepazīties, apmeklējot Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas tīmekļvietni www.lata.org.lv.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai” atbalsta ietvaros, projekta numurs 8.3.2.1/16/I/002.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi