×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-09-23
Aicinām sestdien apmeklēt Zelta rudens lapu sezonas atklāšanas svētkus

Siguldas pils kvartālā sestdien, 25. septembrī, no plkst. 11.00 norisināsies Zelta rudens karalistes svētki, kuros kopā atklāsim krāšņo lapu sezonu. Rudens galvaspilsēta aicina ar draugiem un ģimeni piedalīties dažādās aktivitātēs, krāšņos pārgājienos, iepirkties Zelta dizaina tirdziņā, nogaršot “Rudens Street Food” našķus un baudīt izcilu mūziku grupu “Čipsis un Dullais” un “Dziļi violets” pavadījumā, bet par svētku atmosfēru visas dienas laikā parūpēsies pasākuma vadītājs Oskars Kozlovskis.

Zelta rudens lapu sezonas svētki iesāksies plkst. 11.00 ar iespēju Zelta dizaina tirdziņā iegādāties dažādus modes aksesuārus un apģērbu, vitamīniem bagātus un gardus produktus no Latvijas zemniekiem, kā arī dizaina priekšmetus no īstiem sava amata meistariem. Tirdziņā piedalīsies “Dabas iedvesma”, kas izgatavo unikālas ziedu lampas un dekorus, kas tapuši Siguldā, “ZAZA baby bee” – drēbītes un īpaši gatavotas “graužamās mantiņas” mazuļiem, “MOOD LUX Candles” – sojas vaska sveces stikla traukos, kuras iespējams atkārtoti uzpildīt, “pureknitwear” – ar 30-to gadu rokas adāmo mašīnu adīti sieviešu un bērnu cimdi, šalles un citas preces, “Izzi Gizzi Clay” – ar rokām radītas unikālas polimērmāla rotas un aksesuāri, “Queen Rose Jewelry” – ar mīlestību Latvijā radītas rotaslietas no dabīgajiem akmeņiem, swarovski kristāliem un pērlēm. Tāpat būs nopērkamas koka spēles un citas sezonālas preces, BIO zāļu tējas, kārumi un daudz kas cits no turpat 40 amata pratējiem.

Svētku laikā visas dienas garumā ar kārdinošiem un tikpat arī gardiem ēdieniem priecēs “Rudens Street Food” zonas dalībnieki – restorāns “Čarlstons” piedāvās Latvijā audzētu cūkgaļas, liellopa gaļas burgerus, uz dzīvās uguns vārītu zupu, frī kartupeļus un karsto rudens ābolu dzērienu, “Sushi Brothers” gatavos īpašo suši burgeru un eksotiskos suši salātus ar jūras veltēm, “Vegstop.lv” piedāvās gardu ēdienu vegānā ēdiena piekritējiem, piedāvājot 100% vegāniskus burgerus, vrapus un uzkodas. Autentisks garšu salikums tieši no Izraēlas un eksotiskais un vienmēr smaidīgais šefpavārs Shimon gaidīs “2EAT Falafel&Hummus” apmeklētājus, piedāvājot nobaudīt dažādi pagatavotus falafelus, šakšuku, kuskusu marokāņu gaumē, tabulī salātus, baklavu, pahlavu ar augļiem un riekstiem. Pirmo reizi Siguldā viesosies “CAFE JERSIKA 43” ar mājās gatavotiem burgeriem un hot-dogu maizītēm, Fish&Chips, īpaši kraukšķīgām garnelēm, Jersikas Buffalo vistas spārniņiem, sulīgo Jersikas burgeru un sierīgo hot-dog. “CheFrance” un šefs Xaviers piedāvās Francijas garšu – griķu Bretaņas stila galetes ar dažādiem pildījumiem, plānās franču pankūkas crepes ar saldajiem pildījumiem, franču tradicionālo desertus, sautējumu, zupu, kišu, kartupeļus frī un citas uzkodas. Savukārt “Bliss Gelato” aicinās izbaudīt rudens noskaņu garšas – kafijas gelato ar kanēli, vaniļas, aveņu, pistāciju, marakuja-mandeļu, pīlādžu-mandeļu un citas.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 norisināsies arī galda spēļu turnīrs lieliem un maziem, kur būs iespēja izmēģināt veiksmi, veiklību un atjautību dažādās spēlēs.

Šajā dienā no plkst. 13.00 līdz 17.00 norisināsies arī Radio SWH tiešraide, kur moderatoru Evijas Gulbes un Edgara Barbaka vadībā iedzīvotāju un uzņēmēju pieredzes stāsti kļūs par interesantu piedzīvojumu neklātienē, radio viļņos, vai tieši pretēji – klātienē Siguldas pils dārza centrālajā punktā.

Savukārt aktīvās atpūtas baudītāji aicināti plānotājos atzīmēt notikumu plkst. 13.30, kad notiks jaunā pārgājienu maršruta “Aizrauj Elpu” atklāšana, vai plkst. 14.00 – dabas piedzīvojumu terapijas maršruta “Pastaiga bezgalībā” atklāšana.

No plkst. 14.00 līdz 16.00 jaunākos svētku apmeklētājus pārsteigs “Mārtiņa burbuļi”. Plkst. 16.00 Siguldas pils kvartālā atjautību pārbaudīt foto medības, bet plkst. 17.00 notiks šarmantākā bruņinieka foto konkursa izloze.

Dienas noslēgumā plkst. 19.00, rudens saulrietu sagaidot, pazīstamu un iemīļotu dziesmu pavadījumā baudīsim “Čipsis un Dullais” un “Dziļi violets” koncertus.

Biļetes cena uz abiem koncertiem – 10 eiro, arSiguldas ID karti – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Ieeja koncertā tikai Covid-19 vakcinācijas kursu pabeigušiem vai Covid-19 pārslimojušiem apmeklētājiem. Biļetes var iegādāties šeit. Pārējās svētku aktivitātes – bez maksas.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Māris Brempelis
- 2021-09-23 18:04

Pa dienu, kur daudz un dažādas aktivitātes,vīruss ies ar līkumu apkārt, bet vakarā uz koncertu būs klāt kā nagla !!! Nepalieciet smieklīgi !!!

Atbilde: Māris Brempelis
Administrācija
- 2021-09-24 09:23

Siguldas novada pašvaldība kā atbildīgs pasākumu organizators ievēro MK noteikumus un organizē pasākumus, tirdziņus, aktivitātes atbilstoši noteikumiem svaigā gaisā Siguldas pils dārzā vai nosacīti slēgtā vidē/telpā - Siguldas pils paviljonā, kurā norisināsies vakara koncerti.
Lai baudītu vakara noskaņu un gaisotni, koncertos nebūs reģistrētas sēdvietas un dalītas plūsmas, tāpēc tajā ir ieeja ar Covid-19 sertifikātiem.

Pasākumi