×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-01
Šonedēļ Siguldas novadā: festivāls “GreenFest”, orientēšanās sacensības “Siguldas rudens” un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē trīs dienu garumā Siguldas pils kvartālā tiks aizvadīts zaļā dzīvesveida festivāls “GreenFest’21”, kura laikā tiks aktualizēta vides tēma Siguldā, Gaujas Nacionālajā parkā, kā arī Latvijā un pasaulē kopumā. Tāpat pils dārzā notiks dabas un piedzīvojumu terapijas “Adventure Therapy” aktivitātes – konference un dažādas meistarklases. Mākslas baudītāji varēs apmeklēt vairākus kultūras pasākumus – jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” koncertu kultūras centrā “Siguldas devons”, izstādes, kā arī dažādu mākslinieku uzstāšanos, kas veltīta Starptautiskajai senioru dienai. Atpūtas un sporta cienītāji ir aicināti doties tradicionālajās orientēšanās sacensībās “Siguldas rudens”. Siguldas pilsētas vidusskolā notiks novada atklātais čempionāts ātrajā šahā un Mildas Laubertes piemiņai veltītais starptautiskais šaha turnīrs. Tāpat ikviens aicināts baudīt rudens krāsas Siguldā un doties pārgājienos, izmantojot kādu no Tūrisma informācijas centra sagatavotajiem pastaigu maršrutiem.

 

Piektdien, 1. oktobrī

Plkst. 10.00 tiks atklāta “Adventure Therapy” konference, kas norisināsies Siguldas pils kvartālā. Konferencē piedalīsies eksperti no ārvalstīm, tādēļ daļa konferences notiks angļu valodā. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 10.00 zaļā dzīvesveida festivāla “GreenFest’21” laikā Siguldas pils kvartālā kopā ar mākslinieci Zinaīdu Ceski varēs veidot rudens mandalas. Mandalu veidošanas nodarbībās aicinātas piedalīties arī skolēnu grupas. Grupu nodarbībām nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26710184. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 14.00 Siguldas pagasta Kultūras namā Starptautiskā senioru diena tiks atzīmēta ar akordeonistes Initas Āboliņas koncertu. Kā katru gadu, arī šogad tiks sumināti Siguldas pilsētas, Mores, Jūdažu, Allažu un Siguldas pagasta pensionāru biedrības dalībnieku apaļo jubileju gaviļnieki. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 17.00 Inčukalna pagasta Aleksandra parka estrādē norisināsies Starptautiskai senioru dienai veltīts koncerts “No sirds uz ziedu” kopā ar Ainaru Bumbieri. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 18.00 notiks jauniešu centra “Mērķis” organizētā sarunu cikla trešā tikšanās reize. Šajā sarunā ar savu pieredzi dalīsies un padomus par laika plānošanu sniegs Kaspars Vendelis. Lai piedalītos, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi merkis@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numura 25611040. Plašāka informācija apskatāma šeit

 

Sestdien, 2. oktobrī

No plkst. 9.00 Siguldas pils kvartālā notiks “Adventure Therapy” organizētās meistarklases un sarunas par piedzīvojumu un dabas terapiju ieguvumiem un nozīmi. Plašāka informācija apskatāma šeit

No plkst. 10.00 Siguldas pils kvartālā notiks “GreenFest’21” aktivitātes. Šīs dienas laikā ikviens varēs piedalīties dažādās diskusijās un lekcijās, kā arī baudīt veselīga uztura maltītes un “Mūsu Bio tirgus” piedāvāto preču un produktu klāstu. Tāpat visas dienas garumā kopā ar mākslinieci Zinaīdu Ceski varēs veidot rudens mandalas un piedalīties citās radošās darbnīcās. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Siguldas pilsētas vidusskolā tiks dots starts 10. Siguldas novada atklātajam čempionātam ātrajā šahā. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Dalība turnīrā – 15 eiro, betSiguldas ID karšu īpašniekiem un Siguldas izglītības iestāžu audzēkņiem dalība turnīrā ir bez maksas.

Plkst. 12.00 Krimuldas pagastā norisināsies biedrības “A2” organizētās orientēšanās sacensības “Siguldas rudens”. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Dalības maksa – 2–15 eiro, uzrādotSiguldas ID karti, 10% atlaide.

Plkst. 14.00 Lēdurgas Kultūras namā uz senioru dienu aicina Lēdurgas “Kamolītis”, muzicēs Marita Mazureviča-Motte un draugi, kā arī bijušais lēdurdzietis Andris Zunde. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 16.00 jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” notiks kouča meistarklase “Pica & Love”. Meistarklasē aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi merkis@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 25611040. Plašāka informācija apskatāma šeit

No plkst. 16.00 Mirušo piemiņas dienai veltīts Svecīšu vakars Turaidas kapsētā.

No plkst. 18.00 Mirušo piemiņas dienai veltīts Svecīšu vakars Siguldas pilsētas kapsētā.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” koncerts “Un tad apstājās laiks...”. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes uz jubilejas koncertu var iegādāties kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē. Cena – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 2 eiro.

 

Svētdien, 3. oktobrī

No plkst. 10.00 Siguldas pils kvartālā turpināsies “GreenFest’21” aktivitātes – diskusijas, lekcijas un dažādas radošas darbības. Arī šīs dienas laikā būs atvērts “Mūsu Bio tirgus” un ikviens varēs iepriecināt sevi, baudot veselīga uztura maltītes vai kopā ar mākslinieci Zinaīdu Ceski veidojot rudens mandalas. Plašāka informācija apskatāma šeit

Plkst. 11.00 Siguldas pilsētas vidusskolā norisināsies 4. Mildas Laubertes piemiņas ātrspēles turnīrs. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Dalība turnīrā – 15 eiro, betSiguldas ID karšu īpašniekiem un Siguldas izglītības iestāžu audzēkņiem dalība turnīrā ir bez maksas.

Plkst. 15.00 Krimuldas Kultūras namā un tiešsaistē notiks biedrības “r.a. “Siltumnīca”” organizētais izglītojoši informatīvais seminārs “Pirmie soļi darba tiesībās”. Pieteikšanās semināram notiek elektroniski, aizpildot anketu

 

Izstādes

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās līdz 2. oktobrim apskatāma izstāde “Vārda pēc”. Tajā apvienotas trīs ekspozīcijas, kuras vieno “vārds”. Ekspozīcijas veidotas no dažādu autoru darbiem, tās parāda jauno pasaules reflektēšanas ceļu, kas ir kā dzīvsudraba stāvoklis starp ironiju un sirsnību, naivumu un zināšanām, relatīvismu un patiesību, optimismu un šaubām.

Siguldas Jaunās pils salonā līdz 3. oktobrim skatāma mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti”. Izstādē eksponētie mākslas darbi veidoti autortehnikā ar tušu uz zīda, daži no tiem – izmantojot pašgatavotu alkšņa koka čiekuru tušu.
Siguldas Jaunās pils darba laiks katru dienu ir no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem ieejas maksa – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils pagraba Velvju zālē līdz 3. oktobrim aplūkojami “Grafikas vasaras skolas 2021” dalībnieku radītie darbi. Kopizstāde skatītājiem pieejama darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Dinas Ābeles gleznu izstāde “Plūduma pieskāriens”. Izstādē apskatāmas pēdējā laikā tapušas krāsainas un abstraktas gleznas, kuras papildinātas ar faktūru un kausēta stikla elementiem, kā arī mākslinieces sarakstītām haikām. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē skatāma Anetes Kalniņas radīto gleznu izstāde. Ekspozīcijā “Mana telpa. Atgriešanās” apskatāmi darbi, kuros izmantotas abstrahētas dabas formas un silueti. 

Turaidas muzejrezervāta teritorijā skatāma izstāde Pār Gauju pāri braucu…”. Tā veltīta Eiropas kultūras mantojuma dienām un sniedz ieskatu par pārceltuvju un tiltu vēsturi.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā aplūkojama izstāde Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos”. Eksponētie materiāli ļauj izsekot stacijas ēkas pārmaiņām gadu desmitu gaitā un sniedz iespēju atskatīties uz dažādām mūsdienu norisēm, kas notikušas stacijas laukumā pēc tā renovācijas.

“Kafijas Garāžā” Krišjāņa Valdemāra ielas 3A iekšpagalmā apskatāma izstāde “silTUms klātESošs”, kura ir Mikus un Rotas Rotavotu kopdarbs, kurā eksponēti ar Rotas roku rakstīti dzejoļi no Mikus dzejas krājuma “silTUms klātESošs”.

Siguldas novada bibliotēkā skatāma Daigas Krūzes gleznu izstāde “Sarunas” un literārā izstāde “Sprīdītis satiek draugus”. Izstādes apskatāmas Siguldas novada bibliotēkas darba laikā – piektdienās līdz plkst. 17.00, sestdienās – plkst. 15.00, bet svētdienās bibliotēka slēgta.

Siguldas pagasta Kultūras namā apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgrieze” meistares Ainas Ertes piemiņas izstāde, kurā aplūkojami Ainas radītie un arī nerealizētie darbi.

Siguldas pagasta bibliotēkā apskatāma Ievas Bazēvičas gleznu izstāde “Viss saistīts ar visu!” un novadpētniecības izstāde “Aušanas tradīcijas Siguldā”. Izstādes skatāmas piektdien no plkst. 10.00 līdz 17.00, nedēļas nogalēs bibliotēka slēgta.

Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma pedagogu mākslas darbu izstāde “Satikšanās prieks”.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama mākslinieku kopas dalībnieces Rasmas Šubes akvareļu izstāde.

 

Saistībā ar ceļa posma P8 pārbūves darbiem Zeltas rudens nedēļas nogalēs satiksmes uzraudzību P8 ceļa posmā, kā arī svarīgākajos ceļu krustojumus Siguldas pilsētā veiks Siguldas novada Pašvaldības policija, sadarbojoties ar Valsts policiju un Zemessardzi. Tāpat novada viesi, dodoties uz piedzīvojumu un atpūtas parku “Tarzāns”, aicināti izmantot stāvlaukumus pie Siguldas Svētku laukuma un Siguldas poliklīnikas.

 

Pasākumi norisinās, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi