×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-04
Mores pamatskolā aizvadītas projekta “Sportiskā nedēļa KOPĀ!” aktivitātes

Aizvadītajā nedēļā Mores pamatskola īstenoja projekta “Sportiskā nedēļa KOPĀ!” aktivitātes. Projekta laikā Mores skolā un pagastā tika veiktas vairākas sportiska un veselīga dzīves veida aktivitātes un tikšanās, kurās piedalīties bija aicināts ikviens iedzīvotājs.

Pirmajā dienā viesojās sporta kluba “Ogres Stils” treneri Margarita Sokolova un Modris Krūze, kuri pastāstīja un parādīja par ziemeļu divcīņas un tramplīnlēkšanas specifiku. M. Sokolova demonstrēja gan aprīkojumu, gan dažādus videomateriālus par treniņu un sacensību norisi. Skolēni ar aizrautību klausījās stāstījumā, uzdeva dažādus jautājumus, aplūkoja inventāru kā arī paši pagatavoja savu tramplīnlēcēju.

Otrajā diena tika veltīta regbija meistarklasei, kurā treneris Oļegs Voroņins demonstrēja spēles pamatelementus, izskaidroja noteikumus un ieinteresēja sportot gribētājus izmēģināt spēkus regbija spēlē. O. Voroņins aizrautīgi stāstīja par regbija vēsturi Latvijā un to, ka šis sporta veids ir piemērots gan sievietēm, gan vīriešiem. Klātesošie tika iemācīti, kā pareizi padot piespēli piecos dažādos veidos, kā izdarīt piezemējumu un cik punktus par to saņem. Regbijs ir ļoti aizraujoša komandas spēle, kur galvenais ir ātrums un izturība. Treneris norādīja, ka vairākiem skolēniem ir nepieciešamās īpašības, lai uzsāktu treniņus regbijā, kā arī sniedza informāciju, ka arī pieaugušie un seniori var nodarboties ar regbija spēles elementiem, lai nodrošinātu sev sabalansētas fiziskas aktivitātes.

Lai Mores pagastā kopīgi izbrauktu bezgalības zīmes 12 km garo maršrutu, svētdien tika organizēts ģimeņu velobrauciens. Laiks bija ļoti piemērots, lai maršrutu varētu izbraukt ikviens gribētājs.

Savukārt septembra izskaņā Mores pamatskolā notika “Sportiskā nedēļa KOPĀ!” sporta diena, kuru skolēni iesāka ar iesildīšanos mūzikas ritmā, pēcāk piedalīšanos trijās dažādās disciplīnās – sprintā, krosā un tāllēkšanā. Disciplīnu individuālie rezultāti tika fiksēti un summēti, lai kopvērtējumā noskaidrotu uzvarētājus visās klašu grupās. Cīņā par panākumiem tika sadalīti astoņi medaļu komplekti. Tāpat projekta laikā Mores skolas skolēni devās izzinošos un izglītojošos pārgājienos, kopā pieveicot vairāk nekā 122 kilometrus.

Jau ziņots, ka Latvijas Sporta federāciju padome izsludinātajā konkursā “Eiropas sporta nedēļas” Mores pamatskolas projekts “Sportiskā nedēļa KOPĀ!” guva apstiprinājumu. Projekta laikā īstenotie pasākumi tika līdzfinansēti no Eiropas Savienības Erasmus+ projekta “Eiropas Sporta nedēļa” līdzekļiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Projekta “Sportiskā nedēļa KOPĀ!” īstenotājs
Kalvis Grīnbergs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi