×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-06
Siguldas pilsētas skolās tiek izmantota digitālā ēdināšanas apmaksas sistēma “PAĒD!S”

Īstenojot inovatīvu risinājumu ērtākai komplekso ēdienreižu apmaksai, jaunā mācību gada sākumā Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā tiek ieviesta digitālā ēdināšanas apmaksas sistēma “PAĒD!S”. Tādējādi, mobilajā lietotnē sekojot līdzi izlietotajam ēdienreižu skaitam, vecāki var novērtēt, vai bērns mācību dienās ir pilnvērtīgi un veselīgi paēdis.

Ēdienreižu apmaksu var veikt iepriekšējā dienā un attiecīgās dienas laikā līdz plkst. 8.30 tiešsaistē Siguldas mobilās lietotnes jaunajā sadaļā “PAĒD!S” ātri, ērti, no jebkuras vietas, autorizējoties ar internetbankas datiem vaiSiguldas ID kartes datiem. Skolēni var saņemt komplekso ēdienreizi, uzrādot ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam savu Siguldas ID karti vai mobilās lietotnes QR kodu. Apmaksu par bērnu ēdināšanu var veikt ne tikai vecāki, bet arī citi ģimenes locekļi, mobilajā lietotnē ievadot bērna Siguldas ID kartes datus.

Vecāki var apmaksāt ēdienreizes neierobežotā daudzumā. Gadījumā, ja skolēns kādu iemeslu dēļ nevar apmeklēt izglītības iestādi, vecākiem apmaksātās ēdienreizes ir nepieciešams “iesaldēt”, lai tās nezaudētu, līdz attiecīgās dienas, kad skolēns nebūs skolā, plkst. 8.30. Lai pēc skolas apmeklējuma pārtraukuma atkal aktivizētu ēdienreižu pieejamību skolēnam, mobilajā lietotnē nepieciešams izvēlēties “atsaldēt” ēdienreizes. Siguldas mobilajā lietotnē vecāki ēdienreizes var apmaksāt visiem saviem bērniem, kuri mācās konkrētajās skolās, katram bērnam izveidojot atsevišķu profilu.

Paralēli digitālās ēdināšanas apmaksas sistēmas “PAĒD!S” kārtībai skolēniem joprojām mācību iestādēs ir iespēja par kompleksajām ēdienreizēm pie pakalpojuma sniedzēja norēķināties arī klātienē ar maksājumu kartēm vai skaidrā naudā. Ēdināšanas apmaksas sistēma neattiecas uz izvēles ēdieniem.

Digitālā komplekso ēdienreižu apmaksas sistēma paredzēta, lai attīstītu līdzšinējo kuponu sistēmu, kas ikdienā būs gan dabai draudzīgāks, gan ērtāks un ātrāks veids, lai skolēns saņemtu pilnvērtīgu un veselīgu maltīti. Kuponu sistēmu paredzēts pārtraukt līdz šī gada rudens beigām. Skolēni tiek aicināti iepriekš iegādātos kuponus izmantot šī mācību gada sākumā.

Atgādinām, ka valsts programma paredz brīvpusdienas 1.–4. klases skolēniem (50% valsts līdzfinansējums, 50% pašvaldības līdzfinansējums), savukārt 5.–12. klases skolēniem ir nodrošināta iespēja skolu ēdnīcās saņemt pilnvērtīgu pusdienu maltīti. Kamēr visās skolās tiek salāgota vienota sistēma vai kopējs iepirkums, katrā skolā ēdināšanas izmaksas un veids saglabājas līdzšinējā kārtībā.

Lai novada izglītības iestāžu audzēkņi saņemtu augstvērtīgu ēdināšanas pakalpojumu, Siguldas novada pašvaldība, ņemot vērā vecāku iesniegtos ieteikumus, līdz šim esošo skolu un arī bērnudārzu ēdināšanas iepirkumā iestrādājusi augstas prasības produktu kvalitātei, produktu piegādātāju izvēlē, speciālo diētu nodrošināšanā. Tiek nodrošināta dārzeņu pirmapstrāde uz vietas ēdināšanas blokā, neizmantojot jau mizotus, vakuumā fasētus dārzeņus. Iepirkumā saskaņā ar normatīvajiem aktiem iekļautas arī Zaļā iepirkuma prasības.

Jaunā ēdināšanas apmaksas sistēma “PAĒD!S” ir daļa no Siguldas ID karšu programmas, kas iedzīvotājiem dod iespēju saņemt personalizētu ID karti, ar kuru var iegūt dažādas atlaides pie novada uzņēmējiem, kā arī vērā ņemamas priekšrocības, apmeklējot vai piedaloties dažādos kultūras un sporta pasākumos. Savukārt uzņēmējiem tā ir iespēja piesaistīt plašāku klientu loku, neizstrādājot pašiem savu lojalitātes programmu, tādējādi ietaupot līdzekļus sistēmas izveidei un uzturēšanai.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi