×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-13
Mālpils pakalpojumiem noticis vides pieejamības audits

Lai visiem cilvēki būtu iespēja pilnvērtīgi un līdzvērtīgi iekļauties sabiedrības dzīvē, apkārtējai sabiedrībai ir jārada apstākļi, vide un pakalpojumi, kas ir pieejami ikvienam. Jo pieejamāka kļūst vide un pakalpojumi, jo vairāk cilvēkam ar invaliditāti ir iespēja būt neatkarīgam, patstāvīgi pārvietoties un strādāt.

Projekta mērķis ir, veicot ēku pārbūves un labiekārtošanas darbus adresēs Pils iela 7 un Pils iela 12, nodrošināt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveidi un attīstību Mālpils novadā, tādējādi dodot iespēju pilngadīgām personām ar GRT saņemt nepieciešamos pakalpojumus savā dzīvesvietā vai pēc iespējas tuvu tai, kā arī paplašinot to iespējas dzīvei iekļaujošā sabiedrībā.

Lai sasniegtu projekta mērķi un tiktu apmierinātas pēc iespējas plašākas mērķa grupas vajadzības, projektā veikta šāda sociālo pakalpojumu infrastruktūras nodrošināšana: 

  1. DAC izveide, tādējādi nodrošinot mērķa grupas iespējas ikdienā uzlabot savas sociālās prasmes, piedaloties dažādās nodarbībās, saņemot profesionālu individuālu atbalstu.
  2. Grupu dzīvokļu izveide, lai nodrošinātu šo personu iespējas dzīvei iekļaujošā sabiedrībā un mazinātu to atkarību no ģimenes locekļu materiālā un fiziskā atbalsta, nodrošinātu profesionālu un individuālu atbalstu. Prioritāte šo dzīvokļu izmantošanai būs Mālpils novadā deklarētām pilngadīgām personām ar GRT, kam piešķirta I vai II grupa.
  3. “Atelpas brīža” pakalpojumu infrastruktūras izveide, lai nodrošinātu īslaicīgi nepieciešama pakalpojuma sniegšanu gadījumos, kad mērķa grupas personas aprūpētājs objektīvu apstākļu dēļ īslaicīgi nespēj nodrošināt mērķa grupas personas aprūpi. 

Apvienības “Apeirons” objektu apsekošana notikusi 2021. gada 15. septembrī. Sagaidot siltāku laiku objektos Pils ielā 7 un Pils ielā 12 tiks uzlabota vides pieejamība atbilstoši apvienības “Apeirons” ieteikumiem.

Paredzēts, ka pakalpojumi tiks uzsākti no 2022. gada vasaras, kad būs pabeigta pakalpojumu iekārtošana.

Vēlreiz atgādinām, ka iespējas saņemt šos pakalpojumus būs tikai personām ar GRT I vai II grupu un kuriem ir veikta personu izvērtēšana ESF projekta “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem” ietvaros (projekts “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai Siguldas novada Mālpils pagastā” Nr. 9.3.1.1/19/I/036). Pakalpojumu sniegšanu plānots uzsākt ne ātrāk kā 2022. gadā vasarā. 

Kopējās attiecināmās izmaksas projekta īstenošanai 333 337,75 eiro, tai skaitā Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 85 % jeb 283 337,08 eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībai 3,75 % jeb 12 500,17 eiro, pašvaldības līdzfinansējums attiecināmo izmaksu segšanai 11,25 %  jeb 37 500,50 eiro.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi