×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-15
Šonedēļ Siguldas novadā: izrāde “Pansija pilī”, Lieltirgus diena, izstādes atvēršana un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti doties pārgājienos un pastaigās, kas ved caur novada takām un taciņām, vai kādā no Tūrisma informācijas centra izstrādātajiem maršrutiem, lai notvertu pēdējos rudens krāsu brīžus. Sestdien kultūras un literatūras cienītāji varēs baudīt izrādi “Pansija pilī”, uz ko aicina Krimuldas Tautas nama amatierteātris, vai gleznu izstādi “Jūsu meklētā adrese neeksistē” un tikšanos ar izstādes mākslinieci Ingrīdu Ivani kultūras centrā “Siguldas devons”. Andelēšanās notiks, apmeklējot Lieltirgus dienu Siguldas tirgus teritorijā.

 

Piektdien, 15. oktobrī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 11.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks gleznu izstādes “Jūsu meklētā adrese neeksistē” atvēršana. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Sestdien, 16. oktobrī

No plkst. 8.00 Siguldas tirgus teritorijā notiks “Lieltirgus” diena. Tās laikā savu produkciju piedāvās “Siguldas tirgus” un “Mūsu bio tirgus” amatnieki, zemnieki un citi ražotāji. Plašāka informācija apskatāma šeit

No plkst. 14.00 interesenti aicināti uz tikšanos ar izstādes Jūsu meklētā adrese neeksistē” mākslinieci Ingrīdu Ivani. Satiksties ar mākslinieci varēs laika posmā no plkst. 14.00 līdz 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00, atzīmējot Anšlava Eglīša 115. dzimšanas dienu, Krimuldas Tautas nama amatierteātris aicina uz izrādi “Pansija pilī” Krimuldas Tautas namā. Izrādes režisore ir Zane Zīle un izrāde, nezaudējot rakstniekam raksturīgo ironiju, ieskatīsies autora Inciema atmiņu stāstā un senajos notikumos, kas atspoguļoti 1962. gada grāmatā “Pansija pilī”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes

Kultūras centrā “Siguldas devons” no 15. oktobra skatāma Ingrīdas Ivanes gleznu izstāde “Jūsu meklētās adreses neeksistē”. Izstādes laikā sestdien, 16. oktobrī, notiks tikšanās ar mākslinieci. Apmeklētājiem obligātas ir FFP3 respiratormaskas.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma Inčukalna mākslinieku darbu izstāde “Emocijas”, kurā eksponēti trīspadsmit dažādu mākslinieku darbi dažādās tehnikās, kas izstādes apmeklētāju aicina aizdomāties par to, kas mums visiem ir kopīgs – emocijas. 
Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas ID karti  – 1 eiro.

Siguldas pagasta Kultūras namā līdz 17. oktobrim apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgrieze” meistares Ainas Ertes piemiņas izstāde, kurā aplūkojami Ainas radītie un arī nerealizētie darbi.

Turaidas muzejrezervāta teritorijā līdz 17. oktobrim skatāma izstāde Pār Gauju pāri braucu…”. Tā veltīta Eiropas kultūras mantojuma dienām un sniedz ieskatu par pārceltuvju un tiltu vēsturi.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā līdz 19. oktobrim aplūkojama izstāde Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos”. Eksponētie materiāli ļauj izsekot stacijas ēkas pārmaiņām gadu desmitu gaitā un sniedz iespēju atskatīties uz dažādām mūsdienu norisēm, kas notikušas stacijas laukumā pēc tā renovācijas.

Siguldas novada bibliotēkā skatāma Daigas Krūzes gleznu izstāde “Sarunas”, literārā izstāde “Sprīdītis satiek draugus” un “Cilvēku pazinējs”, kā arī izstāde bērniem “Raibu raibais rudentiņš”. Izstādes apskatāmas Siguldas novada bibliotēkas darba laikā – piektdienās līdz plkst. 17.00, sestdienās – plkst. 15.00, bet svētdienās bibliotēka slēgta.

Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma pedagogu mākslas darbu izstāde “Satikšanās prieks”. Izstāde interesentiem pieejama sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē skatāma Anetes Kalniņas radīto gleznu izstāde. Ekspozīcijā “Mana telpa. Atgriešanās” apskatāmi darbi, kuros izmantotas abstrahētas dabas formas un silueti. 

Inčukalna Tautas namā apskatāma Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieces Rasmas Šubes akvareļu personālizstāde. Šī ir pirmā mākslinieces personālizstāde.

Inciema bibliotēkā par godu Anšlava Eglīša 115. dzimšanai atvērta literārā izstāde, kurā skatāmi autora darbi. Izstādi interesenti aicināti apmeklēt piektdien no plkst. 9.00 līdz 17.00, nedēļas nogalēs bibliotēka slēgta.

 

Saistībā ar ceļa posma P8 pārbūves darbiem zelta rudens nedēļas nogalēs satiksmes uzraudzību P8 ceļa posmā un svarīgākajos ceļu krustojumos Siguldas pilsētā veiks Siguldas novada Pašvaldības policija, Valsts policija un Zemessardze. Tāpat novada viesi, dodoties uz piedzīvojumu un atpūtas parku “Tarzāns”, aicināti izmantot stāvlaukumus pie Siguldas Svētku laukuma un Siguldas poliklīnikas.

 

Pasākumi norisinās, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi