×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-05
Martins un Tomass Dukuri gatavojas olimpiskajai sezonai

Latvijas bobslejisti un skeletonisti jau aizvadījuši pilnvērtīgu sagatavošanās posmu jaunajai sezonai, oktobrī veicot pirmos oficiālos treniņu braucienus jaunajā Jaņcjinas olimpiskajā trasē Ķīnā. Jau jaunnedēļ Lillehammeres trasē Norvēģijā sāksies Eiropas kausa izcīņas sezona bobslejā un skeletonā, Vistlerā būs Starpkontinentālais  kauss skeletonā, vēl pēc nedēļas sezonas pirmais posms pasaules kausā Īglsas trasē Austrijā. Aicinām sekot līdzi mūsējo startiem un turēt īkšķus!

Pandēmijas laiks sportistiem bijis visai grūts, tomēr darbu pilnībā tas nav apstādinājis. Federācija nodrošinājusi vairākus pasaules un Eiropas kausa posmus Siguldā, turklāt pandēmijas sākumā tieši pirmais posms bija pirmais starptautiskajā apritē. Federācija informē, ka ziemas ledus sportistu komandā visi ir vakcinējušies, tāpēc treniņi var notikt arī ārzemēs.

Šobrīd Oskara Ķibermaņa komanda trenējas bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, savukārt citi sportisti treniņus aizvada gan Lillehammerē, gan Altenberga, gan arī Kanādā un citviet.

Nesen sportisti atgriezušies no Ķīnas, preses konferencē daloties ar atziņām par trases konstrukciju. Mūsu novadnieks, pasaules titulētākais skeletonists Martins Dukurs vasaru aizvadījis bez īpašiem starpgadījumiem – traumas nav bijušas un viss darbs tika paveikts, kā plānots. “Mums abiem ar Tomasu bija pilnīgi atšķirīgi fiziskās sagatavotības plāni. Paldies visiem atbalstītājiem, kas palikuši kopā ar mums šajos grūtajos apstākļos. Par Ķīnas trasi jāsaka, ka diezin vai kāds tuvākajā laikā ko tādu uzbūvēs, tā ir grandioza. Es gan pats pagaidām nevaru ierindot savu iecienītāko trašu sarakstā. Daudz eksperimentējam, sacensības visu parādīs. Spēles noteikumi zināmi, virāžas olimpiskajā trasē arī un tad jau redzēsim,” stāsta M. Dukurs.

Skeletona izlase treneris Gints Dzērve šobrīd strādā ar jaunajiem skeletonistiem, uzstādot jaunus mērķus sieviešu skeletonā un atzīmējot, ka treneru pulkam pievienojusies arī novadniece Lelde Priedulēna.

Šajā pasaules kausa sezonā kopā bobslejā un skeletonā būs astoņi posmi, tie visi notiks Eiropā un beigsies jau janvāra vidū. Gadu mijā sezonas sestais posms būs Siguldas trasē. Savukārt februārī – Pekinas ziemas olimpiskās spēles. Turam īkšķus!

 

Foto: Viesturs Lācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi