×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-24
Siguldas pilsētas vidusskolā īstenots jauniešu iniciatīvu projekts “I.am.I.”

Siguldas pilsētas vidusskolā īstenots biedrības “IN-LAAT” organizētais piecu aktivitāšu projekts “I.am.I”. Projekta mērķis ir veicināt jauniešu personības izaugsmi, spēju un talantu apzināšanu, veiksmīgas personiskās dzīves veidošanu, jauniešu kompetenču pilnveidošanu, personīgo mērķu apzināšanu un sasniegšanu. Projekta uzdevums bija palielināt jauniešu motivāciju turpināt formālo izglītību un veicināt viņu aktīvu līdzdalību sabiedrības procesos.

Projekta laikā jaunieši apguva socializācijas prasmes darbā komandā, veidoja izpratni par savu unikalitāti un talantiem, nosakot savas turpmākās dzīves vīzijas un mērķus. Projekta pieaicinātais psihologs palīdzēja jauniešiem iejusties “otra cilvēka ādā”, izprast savas reakcijas uz notikumiem un situācijām, mācījās, kā veikt negatīvo emociju izlādi, neaizskarot otra cilvēka personību. Aktivitāte “ES un nauda” palīdzēja iegūt priekštatu par finanšu kompetenci un izpratni kā pārvaldīt savas personīgas finanses. Jaunieši uzzināja kas ir žurkas skrējiens, būvēja kāpnes uz savu finansiālo brīvību.

Aktivitātes dienā “ES un mans ķermenis” dalībnieki apguva prasmes veselīgā dzīvesveida organizēšanā – veidoja sabalansētu ēdienkarti un sev piemērotu fizisko vingrinājumu plānu. Tāpat jaunieši mācījās izprast kvalitatīva ēdiena un savas fiziskās formas savstarpēju saikni. Šīs aktivitātes laikā jaunieši devās uz Dabas Laboratorijas meistarklasi Siguldā, kurā paši pagatavoja svaigi spiestas, veselīgas ar vitamīniem bagātas sulas no dažādiem produktiem. Jaunieši strādāja grupās un ļāvās  improvizācijai. Izspiestās sulu kombinācijas izdevās unikālas un garšīgas. Katrai komandai pašgatavotajā sulā dominēja sava krāsa – vienai dzeltena, citai zaļa un arī sarkana.

Projekta ietvaros jaunieši apguva pamatzināšanas par mūsdienīgu etiķeti – kā izskats, stāja un manieres veido indivīda koptēlu. Dalībnieki mācījās vairāku veidu galda klājumus, locīja salvetes un sēja kaklasaites.

Noslēguma aktivitātes dienā “ES un panākumu atslēga” jaunieši apguva labas prezentācijas prasmes, vairoja pārliecību par sevi, centās pārvarēt bailes publiski uzstājoties. Projekta noslēgumu atzīmēja ar kopīgo kliņģera baudīšanu. Kā pārsteigumu jauniešus sagaidīja praktiski pielietojama balva – ūdens pudeles ar projekta logo.

Projekta rezultātā, darbojoties grupās un komandā, jaunieši apguva praktiski pielietojamas zināšanas dažādās dzīves jomās, kas ļaus pilnveidot savas komunikāciju prasmes, mācīties izmantot savus resursus un zināšanas, lai pārvarētu dzīves izaicinājumus un krīzes, kā rezultātā gūt pārliecību par savām spējām, talantiem un veidotu izpratni par personīgo mērķu sasaisti ar izglītību, stiprinātu ticību sev un veidotu vēlmi būt aktīviem.

Nodarbības atbalsta Eiropas Savienības finansēts projekts Nr. 8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas risku samazināšanai”.

Biedrība “IN-LAAT” izsaka pateicību Siguldas pilsētas vidusskolai, īpaši skolotājai Kristīnei Karnītei, par veiksmīgu sadarbību, kā arī Pumpurs un Siguldas novada pašvaldībai.

Informāciju sagatavoja:
biedrība “IN-LAAT”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi