×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-25
Nākamgad Krimuldā un Lēdurgā mainīsies atkritumu apsaimniekošanas tarifs

Mainoties dabas resursu nodokļa likmei un maksai par atkritumu noglabāšanu poligonā, no nākamā gada 1. janvāra Krimuldas un Lēdurgas pagastu iedzīvotājiem mainīsies nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs, informē atkritumu apsaimniekotājs SIA “ZAAO”.

Atkritumu apsaimniekošanas likumā ir noteikts, ka tarifā par atkritumu apglabāšanu poligonos ir jāiekļauj arī dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu. Nākamgad likme par sadzīves atkritumu un ražošanas atkritumu apglabāšanu poligonā būs 80 eiro par tonnu. Līdz ar to arī palielināsies SIA “ZAAO” noteiktais tarifs par nešķiroto sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojumiem – nākamgad tas pieaugs līdz 81,65 eiro par tonnu (bez PVN).

Krimuldas un Lēdurgas pagastu iedzīvotājiem par SIA “ZAAO” nodrošinātajiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem no 2022. gada 1. janvāra būs jāmaksā 24,99 eiro/m3 ar PVN. Tādējādi, piemēram, privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera vienas tukšošanas reizes izmaksas pieaugs par aptuveni 0,28 eiro ar PVN.

Atkritumu apsaimniekotājs atgādina: lai samazinātu individuālos tēriņus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iedzīvotāji aicināti izmantot uzņēmuma nodrošināto dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru, bet privātīpašumos, kur tas iespējams un netraucē apkārtējiem, veidot bioloģisko atkritumu kompostkaudzes.

Atkritumu apsaimniekošanas likums paredz, ka sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu maksu veido sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonā, dabas resursu nodoklis, maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, uzglabāšanu un citas pakalpojuma sniedzēja izmaksas. Likums arī nosaka, ka atkritumu apsaimniekotājs ir tiesīgs iekļaut atkritumu apsaimniekošanas maksā poligona tarifu un dabas resursu nodokļa aktuālo likmi to izmaiņu gadījumā ar tās spēkā stāšanās dienu.

Plašāka informācija par SIA “ZAAO” sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 64281250 vai rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi