×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-11-25
Novads tiek saposts Ziemassvētkiem; plānoti dažādi svētku notikumi

Sniedzot pozitīvas emocijas un radot svētku sajūtas novadniekiem un viņu ģimenēm, kā arī novada viesiem, šonedēļ novada pilsētvide tiek saposta Ziemassvētkiem un ietērpta svētku rotā. Tāpat svētku gaidīšanas laikā dažādās publiski pieejamās vietās tiks radītas ārtelpu aktivitātes un plānoti citi svētku notikumi.

Otrajā adventē, 5. decembrī, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā iemirdzēsies pilsētas centrālā egle, kura veidota no aptuveni 50 mazākām eglītēm un svētku laikā tajā iemirdzēsies vairāk nekā 9000 diožu lampiņu. Siguldas pilsētas centrālā egle, turpinot pirms vairāk nekā 10 gadiem aizsākot tradīciju, kas vērsta uz dabas saudzēšanu, tiek radīta no eglītēm, kuras tiek izcirstas elektrolīniju vai lauku tīrīšanas laikā. Savukārt citviet novadā – Allažos, Siguldas pagastā, Mālpilī, Jūdažos, Morē, Inčukalnā, Gaujā, Lēdurgā, Raganā un Inciemā – tiek dekorētas un gaismiņu virtenēm greznotas dabīgās egles. Jau pirmās adventes laikā, 28. novembrī, svētku egle iemirdzēsies pie Siguldas pagasta Kultūras nama.

Papildus tam svētku laikā Siguldas novads pakāpeniski ietērpsies gaismiņu rotā, pilsētvidē parādīsies vēl neredzēti izgaismoti objekti un dekorācijas, tomēr vislielākais lepnums ir izgaismotais Gaujas tilts, kuru rotā 340 spuldzīšu virtene un no kura paveras skats 16 metru augstumā virs Gaujas. Tāpat novadniekiem būs iespēja apmeklēt arvien jaunus svētku piedāvājumus brīvā dabā:

  • no 5. decembra Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa savu Ziemassvētku stāstu aizsāks mākslinieka Ivara Mailīša radītais Ziemas pasaku mežs. Būs aplūkojami īpaši Ziemassvētku brīnumu namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzburs sirsnības un mīlestības piepildītas Ziemassvētku scenogrāfijas – svētku noskaņās tajos griezīsies karuseļi ar bērnības iemīļotajām lellēm un rotaļlietām, turpat noslēpumainais ēnu teātris ikvienam ļaus iztēloties un radīt savu pasaku stāstu, bet mākslinieces Ināras Liepas radītās skulptūrlelles ļaus iepazīt leļļu mākslas pasauli un tās noslēpumus.
  • no 15. decembra līdz 15. janvārim Siguldas pils kvartālā lielus un mazus priecēs lielformāta gaismas skulptūras, kuras veido māksliniece Iveta Šmita, iedvesmojoties no visiem zināmajiem klasiķu Raiņa, Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes un Aspazijas dzejoļiem.
  • Krimuldas pagastā Ziemassvētku gaidīšanas laiku piepildīs orientēšanās spēle “Ziemassvētku pasaka taka”, bet Lēdurgas dendroparkā – gaismu taka “Gaismu gaidot”. Savukārt katrā adventē Lēdurgas Kultūras nama vestibila logā tiks eksponētas Ziemassvētku kompozīcijas.
  • 21. decembrī varēs piedalīties vienā no senākajām Ziemassvētku tradīcijām – bluķa vilkšanā – kopā ar Siguldas novada Kultūras centra folkloras kopu “Senleja”.
  • no 22. decembra līdz 3. janvārim akcijas “Ziemas gaismu mežs” laikā varēs doties pastaigās caur Mālpils dabas takām un Mālpils parku.
  • sagaidot gada baltākos svētkus, Inčukalna Aleksandra parks iemirdzēsies svētku rotā un kļūs par neparasti gaišu un brīnumainu pastaigu vietu.

Novadnieki, kuri šo laiku vēlas pavadīt radoši, aicināti apmeklēt Krimuldas Tautas namu, kur 3. un 10. decembrī varēs apgūt puzuru gatavošanas iemaņas un attīstīt jau esošās radošās prasmes, bet no 6. līdz 10. decembrim šīs nodarbības būs pieejamas arī Inčukalna Tautas namā. Tāpat iedvesmoties varēs 15. decembrī, apmeklējot literāro trešdienu, Siguldas Jaunajā pilī, kurā uz tikšanos aicina Guntars Godiņš un igauņu dzejnieks un latviešu literatūras tulkotājs Contra.

Savukārt tie, kuri alkst pēc mūzikas ritmiem, aicināti apmeklēt svētku koncertus:

  • 10. decembrī Kultūras centrā “Siguldas devons” gaidāms skaists un melodisks Marijas Naumovas koncerts Gavilējiet zvaigznes”, kas iezīmēs svētku noskaņu un ļaus sajust brīnumaino.
  • 12. decembrī Mālpils Kultūras centrā būs klausāms mūziķa Raimonda Macata un vijolnieka Raimonda Ozola akustiskais koncerts, kurā izskanēs burvīgas melodijas akustiskās un elektriskās vijoles izpildījumā.
  • 18. decembrī Inčukalna Tautas namā izskanēs koncerts “Tikai silta sirds prot sasildīt”, kurā uzstāsies Olga Rajecka un Didzis Melderis.
  • 18. decembrī Siguldas Jaunajā pilī gaidāms koncerts “Ziemassvētki pilī”, kurā svētku noskaņu radīs apvienība “Xylem Trio” – Raimonds Petrauskis (klavieres), Oskars Petrauskis (saksofons) un Rihards Zaļupe (perkusijas).
  • 19. decembrī Krimuldas Tautas namā svētku noskaņu radīs Ziemassvētku koncerts “Lai gaiši un priecīgi”, kurā uzstāsies Jānis Stībelis, Gints Smukais (akustiskā ģitāra) un Andrejs Jevsjukovs (akustiskā un elektro ģitāra).
  • 19. decembrī Krimuldas muižā uzstāsies Jānis Lūsēns, Mārtiņš Vilsons un Zigfrīds Muktupāvels.
  • 26. decembrī Lēdurgas Kultūras namā izskanēs svētku koncerts, kurā piedalīsies dziedātāja Elza Rozentāle un ģitārists Kaspars Zemītis.
  • 29. decembrī ar Andra Buļa dzejas lasījumu un Toma Juhņēviča klavierspēli Siguldas Jaunajā pilī tiks aizvadīts “Salonvakars – Pieturas. Sigulda”. 

Koncertu apmeklētājiem jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, un personu apliecinošu dokumentu. Koncerta laikā jālieto sejas maska.

Uzstādot Ziemassvētku dekorācijas Siguldas novada centrālajās ielās, darbu laikā tiks izmantots pacēlājs, kas var atrasties arī uz ceļa braucamās daļas vai gājēju un velo joslu zonās, līdz ar to iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Aicinām sekot līdzi izvietotajām ceļa zīmēm un uzmanīties, lai pavisam drīz Siguldas novadu rotātu gaismiņas Ziemassvētku un jaunā gada gaidās.


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi