×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-12-01
Sigulda aicina izbaudīt ziemas sākumu un jaunā novada maršrutus kampaņā #vienmerirkuriet

Ziema piesaka sevi ar pirmo sniegu un jauniem iespaidiem. Gadalaiku maiņas priekšrocības var saskatīt teju uz katra soļa. Kad nomesto zelta lapu kroni nomaina baltas cepurītes, skatam paveras sniegots horizonts un ierastais maršruts pārsteidz ar jauniem dabas akcentiem. Kampaņā “Vienmēr ir, kur iet” Sigulda aicina iedzīvotājus un viesus iepazīt jaunizveidotā novada pastaigu takas, tūrisma objektus un izbaudīt dabasskatu krāšņumu.

P/A “Siguldas Attīstības aģentūra” direktore Dace Preisa secina: “Dažkārt ejot pa jau zināmu maršrutu, ieraugām jaunas nianses un detaļas. Ar dabu ir tāpat, katrs gadalaiks tai piešķir savas nianses, jaunus apvāršņus. Pateicoties novadu apvienošanai, Siguldas novada apvāršņi ir kļuvuši vēl plašāki un bagātāki ar takām, maršrutiem un objektiem. Tas paver mums un mūsu viesiem iespējas vienmēr kaut ko atrast sev, izvēlēties piemērotāko galamērķi, taku vai maršrutu. Iet var pa ceļiem, mežiem, takām vai pilsētu, bet vienmēr ir, kur iet!”

Vairāk nekā 30 maršruti, kilometriem garas takas un simtiem pakāpienu trepes ir tikai daļa no brīvdabas atpūtas iespējām Siguldas novadā. Kad nobirusi pēdējā rudens lapa, patiesās nokrāsās paveras iespaidīgais Raganu katls vai Vikmestes pilskalns. Pastaigā var doties Mālpils “Sauleskalnā”, atklāt vēsturisko ēku šarmu Lēdurgas centrā, piedzīvot Vējupītes gravas pakāpienus vai sarkanīgos smilšakmens atsegumus.

Daudzie novada maršruti atšķiras ar savu garumu un ved gan pa asfaltētiem ceļiem, gan mežu, gan dabas takām. Iepazīt apvāršņus, izstaigāt neapgūtas meža takas, izbaudīt nesteidzīgu pilsētas vai īso pārgājienu maršrutus var katrs no mums. Dodies pārgājienos ar ģimeni, kur taku ceļā izveidoti skatu laukumi ar soliņiem upes līkloču ainavas vērošanai, vai klusumā smelies iedvesmu no Ķeizarskata plašā horizonta. Pakāpienu un stāvo trepju cienītāji nepaliks vienaldzīgi par maršrutu “Aizrauj elpu”, kas ved no Siguldas pils kvartāla tuvāk dabai. Garāku pastaigu piekritēji novērtēs 30 kilometrus garo Sigulda–Murjāņi maršrutu. Ievilkt elpu un iepazīt novada pilsētas, lai radītu un piedzīvotu kopā.

Jaunais Siguldas novads priecē ar jauniem galamērķiem un neapgūtiem maršrutiem, piemēram, Inčukalna Velnalu garās distances maršruta “Mežtaka” posmā, Kubeseles dabas taku ar Saulstaru iezi, Lēdurgas vēsturisko centru un dendroparku pastaigu maršrutā “Lapu upe Lēdurga” vai Mālpils dabas taka gar Mergupes krastiem. Maršruti tiks attīstīti arī turpmāk, iepazīstinot ar dabas vērtībām un interesantām apskates vietām arī citās novada apkaimēs. Aicinām atrast sev piemērotāko maršrutu tīmekļa vietnē tourism.sigulda.lv vai sociālo tīklu vietnēs, izmantojot mirkļbirku #vienmerirkuriet.

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi